58'İnci yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlayan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, bölgede günlük petrol üretimini 25 bin varile çıkardı. 2012 yılı içerisinde açtıkları 51 kuyunun çoğunda petrol bulan TPAO, 9 kuyuda halen arama çalışmalarını sürdürüyor.

TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, makamında düzenlediği basın toplantısında geçen yıl günlük 22 bin varil petrolü bu yıl 25 bin varile çıkardıklarını belirterek, "Yılsonuna kadar hedefimiz 8.5 milyon varil petrol üretimini gerçekleştirmektir. 2013'te bu rakam 9 milyon varile çıkacaktır. Türkiye'deki petrol üretiminin yüzde 71'i Batman bölgesinde elde ediliyor. Batman bölgesindek yüzde 84 civarındaki petrol rezervi işlenmeye hazır. Ağır petrolü akışkan hale getirmeye yönelik projelerimize ise devam ediyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta açtıkları kuyuda petrol emarelerine rastlanıldığı halde sahadan ayrıldıklarını belirten Bölge Müdürü Akın, "Son 10 yılda petrol üretimi artıyor. Petrolcülük maliyetli bir iş. Bir varil için de olsa petrol arama çalışmalarımızı her yerde yapmaya hazırız. Silopi ve Nusaybin'de de yeni sondaj kuyuları açılacak. Batman Bölgesi'ne bağlı yeni kuyularla birlikte toplam 914 kuyudan günde 25 bin varil petrol üretimi sağlıyoruz. Elektrik kesintileri yüzünden bazen aksaklıklar yaşanıyor. Ancak üretimimizde düşüş söz konusu değil. Bölgede dört yabancı firma da bizim dışımızda petrol arama çalışmalarını sürdürüyor. Yurt dışında da Kazakistan, Azerbaycan ve Libya'da petrol çıkarıyoruz. Kuzey Irak'ta da petrol üretimi için yeni bir çalışmamız var" diye konuştu.