Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya'nın Suluova İlçesi'nde Siğma Mühendislik Ltd. Şti. tarafından kurulacak biogaz tesisinin temel atma törenine katıldı. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak tesisin temel atma törenine halk ilgi gösterdi.

'ENERJİ SEKTÖRÜ HIZLI BÜYÜYOR'

Törende konuşma yapan Bakan Yıldız, enerji sektörünün Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüdüğünü belirterek, "Geçtiğimiz yılın haziran ayına göre, ölçülebilir rakama göre, elektrik tüketimimiz yüzde 11.8 büyümüştür. Burada elektrik üretilecek, başka yerlerde santraller çalışacak ki tükettiğimizi karşılayabilelim. Elektrik tüketiminin artması ülkenin refah gücünün arttığını gösterir" diye konuştu.

'LİSANSA TABİ OLMAYAN YATIRIMLAR 1 MEGAVATA ÇIKACAK'

Yeni enerji kaynaklarını her zaman desteklediklerini belirten Bakan Yıldız, "Jeotermal, biogaz, yerli linyit kömürlerimiz gibi bulunduğu mekana modellik katan yenilenebilir enerji yatırımlarının her yörede, her bölgede destekleneceğini söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçte lisansa tabi olmayan 500 kilovatlık yatırımların en az 1 megavata çıkartılacağını şimdiden sizlerle paylaşabilirim. Bunu kanun değişikliği ile yapacağız. Bu konuda artırım yetkisini de Bakanlar Kurulu'na vermiş olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, kürekle tesisin temeline ilk harcı döktü. Bakan Yıldız, temel atma töreninin ardından karayoluyla Kayseri'ye gitmek üzere Suluova'dan ayrıldı.



ST(İS/CK)