İstanbul'dan karayoluyla Tekirdağ’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak eşi Esra Şimşek ile birlikte Valiliğe geldi. Bakan Şimşek, kendisini karşılamak için bekleyen polis mangasını selamladıktan sonra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Tekirdağ’ın sanayi ve liman kenti olarak büyük bir avantaja sahip olduğunu ve hükümetin de kente gereken ilgiyi göstereceğini belirtti. İstanbul ve Kocaeli’nin sanayi ve liman açısından sıkışıklık yaşadığını ifade eden Şimşek, "Tekirdağ, ferah yatırım alanları, mevcut limanı ve yeni yapılan Asyaport limanı ile sanayici ve yatırımcı açısından çok avantajlı bir il durumunda. Büyükşehir Yasası ile birlikte hükümetimiz de Tekirdağ’a gereken yatırımları yapacaktır" diye konuştu.

Şimşek, "Dünyanın halini dikkate alırsanız bu iyi bir performanstır. 2007’den bu yana Avrupa büyümedi, küçüldü. Avrupa’nın 27 ülkesi hala 2007 seviyesine gelemedi. Ülkemiz bu büyük şoku, bu büyük stres testini başarıyla geçti. Avrupa’daki sıkıntılara rağmen Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Bunlar aslında Türkiye’nin dinamizmini ortaya koyuyor" dedi.

Türkiye’nin büyümesi ile bütün paydaşların pastadan aldığı payın artacağını aktaran Şimşek, şunları söyledi:

"Tekirdağ’ı ile Çorum’u ile Konya’sı ile Kayseri’si ile Kocaeli’si ile sanayisi, ticareti ile Türkiye’nin illeri ile birlikte giderek ayağa kalktığını gösteriyor. Biz iddialıyız. Ülke olarak ciddi hedeflerimiz var. İnşallah hep beraber çalışırsak, yaptığımız reformlarla birlikte bunları başaracağız. Bunları başarmak demek, pastanın büyümesi demek. Kim burada paydaşsa, kim parasını buraya koyarsa ülkemiz içinde bütün hissedarlar için de 'kazan kazan' durumu olur."

ZİRAAT BANKASI'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Gazetecilerin, "Ziraat Bankası’nın özelleştirilmesi gündeminizde mi?" sorusuna Bakan Şimşek, "Ziraat Bankası’nın yakın zamanda halka arzı söz konusu değil. Ziraat Bankası’nın ileriki dönemlerde, orta uzun vadede halka arzı gündeme gelebilir. Yakın bir zamanda acelesi yok. Dün Başbakan Yardımcısı arkadaşım Ali Babacan da açıkladı. Yakın bir dönemde acelesi yok" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bakan Şimşek'e vazo hediye etti. Ardından Bakan Şimşek, yürüyerek Tekirdağ Belediyesi’ne gittiği sırada, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti ve tokalaştı. Bakan Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç’ı ve kendi partisini ziyaret ettikten sonra Çorlu İlçesi'ne gitti.



RY(LK/CK)