Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Ali Çınar, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Ardahan valileri ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan konuşmasına, Kürtçe 'Hoşgeldiniz' diyerek başladı. Yeni teşvik sistemini tüanıtmaya Muş'tan tanıtmaya başladıklarını anlatan Bakan Çağlayan, yatırımcıların kentlere gelmesi için milletvekili, valiler ve belediye başkanlarına büyük görev düştüğünü belirtti. Dört teşvik sistemi yapıldığını ve her birinin bir öncekinden daha iyi olduğuna işaret eden Çağlayan, yeni teşvikle birlikte Türkiye'yi bugün oynadığımız play-off'tan şampiyonlar ligine taşıma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Teşvik sisteminin TÜrkiye'yi 2023'e götürecek olan sistemin önemli bir ayağı olduğuna dikkati çeken Çağlayan, kent yöneticilerinden işadamlarının yatırım yapacakları alanları süratle hazırlamalarını istedi. Yatırım alanlarının TİM tarafından yatırımcılara anlatılacağını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Yatırım yapanlara yer tahsisi yapacağız. Her ilimiz en az Ankara ve İzmir kadar güvenli. Yatırımcılarımızı ulaşım, güvenlik ve iletişim destek mekanizmasını verirken iş gücü performansını göstermelerini istiyorum. Türkiye'nin her bir yeri Misak-i Milli sınırları içinde devletin topraklarıdır. Burada yatırım yapılan yerleri Ankara ve İstanbul'dan ayrım yapmamak gerekiyor. Gelmiş geçmiş en cömert ve babayiğit bir teşvik sistemini yaptık. Hükümet olarak teşvik çıkardık ve yatırımcılardan babayiğitlik bekliyoruz. Birçoğunuzun Türkiye'de gerekli yatırım ortamını bulamadığı için dünyanın çeşitli ülkelerine yatırım yapmaya gittiğinizi biliyorum. Şimdi biz tekrar öze dönüyoruz, 6'ncı bölgeye dönüyoruz."



MA(KS/SS)