Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Seydişehir İlçesi'nde Ak Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türkiye'nin marka değeri ile ilgili açıklama yapan Bakan Çağlayan, "Türkiye siyasi istikrar ile ekonomik istikrar ile Avrupa'nın bir çok ülkesi şuan yoğun bakım çadırında yaşarken, biz kimseye ihtiyaç olmaksızın kendi imkanları ve kendi gücüyle dünyada ekonomisi gelişen en güçlü ülkeler arasında yer almaya başladı. İhracatımız geçen yıla nazaran yüzde 11-12 artmıştır. Ekonomimiz yüzde 3.2 büyümüştür. Türkiye büyürken enflasyonu düşürmüştür. Türkiye böyle bir ortamda bakın dün açıklanan bir veri ile dünyada marka değeri en yüksek olan 19'uncu ülke olmuştur. Uluslararası bir kuruluş tarafından açıklanan veri ile 487 milyar dolarlık bir marka değere sahip ülke olmuştur. Geçen yıl bu rakam sadece 365 milyar dolardı. Bir yılda Türkiye'nin marka değeri tam 122 milyar dolar artmıştır. 3'de 1'i seviyesinde bir yıl daha artış kaydetmiştir" dedi.

Daha sonra Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılan bakan Çağlayan, Türkiye'nin ekonomisi en hızlı büyüyen bir ülkeyi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Avrupa Birliği ekonomisinde küçülme yaşarken Brezilya sadece binde 8'lik bir büyüme gerçekleştirirken, ABD yüzde 2'lik bir büyümeyi yakalarken ülkemiz 2012 yılının ilk 3 ayında 3.2'lik bir büyüme gerçekleştirdi. İhracatımız büyüyor, Türkiye ekonomik olarak büyürken bir taraftan da enflasyonunu küçültüyor. Türkiye dışardan borç almadığı için dışardan emir almıyor ve Türkiye kendi gündemini kendisi belirliyor. 9 yıl önce 3 bin 500 olan kişi başına milli gelir 10 bin 444 dolar oldu. 2023'e giden yolda milletimizi kişi başına 25 bin dolar olan seviyeye getireceğiz."

ÜLKEMİZE HASTA DİYENLERE ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN

Türkiye’nin Avrupa'nın bilhassa ekonomik krize girmiş olduğu ortamda ihracatının yarısını Avrupa'ya yapan bir ülke olmasına rağmen dünyanın diğer pazarlarına yönelerek ihracatını arttırdığını kaydeden Çağlayan şöyle konuştu: "Bundan kısa süre önce ülkemize hasta diyenlere Allah acil şifalar versin. Avrupa’da bir çok ülke oksijen çadırında yoğun bakım ünitesine bağlanmış. Türkiye IMF desteği olmaksızın, hiç bir ülkenin desteğine ihtiyaç göstermeksizin kendi ülkesine ve değerlerine bağlı kalarak böylesine ekonomik bir mucizeyi gerçekleştirdi. Cumhuyet tarihinde Ak Parti iktidarına kadar yapılan bölünmüş yol 6 bin 500 kilometre idi. Son 8,5-9 yılda 15 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. Millete hizmet etmek budur. Bunu değerlendirecek olan siz nakliyeci kardeşlerimizsiniz. Bununla bitmiyor. 2023 yılına kadar 22 bin kilometreye gelmiş olan bölünmüş yola önümüzdeki 10 yılda 32 bin 500 kilometre daha bölünmüş yol ilave edeceğiz. Türkiye 27 üyesi bulunan Avrupa'nın karayolu taşımacılığındaki en büyük filosuna sahip birinci ülkesi. Dünyanın her tarafında Avrupa'nın her tarafına Orta Doğuya Afrika’ya, Asya’ya, Kafkasya’ya her tarafa Türk tırları, Türk taşıma araçları ile yapmış olduğumuz ihracatı gönderiyoruz. İhracatımız arttıkça bunlar artıyor.’’

Bakan Çağlayan daha sonra Eti Alüminyum fabrikası da gezerek yetkililerden bilgi aldı ve ardından helikopter ile ilçeden ayrıldı.



MKY,HD,AS (İA/RT)