Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri İşadamları Derneği’nin Hilton Otel’de düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Burada konuşma yapan Babacan, önümüzdeki haftalarda yenilenmiş teşvik sistemini açıklayacaklarını belirterek, yeni sistemin 2009 yılında açıklanan teşvik sisteminin temel kurgusuyla örtüştüğünü söyledi. Babacan, “Sistemin felsefesi, mantalitesi aynı. Tabi rakamlar ve parametrelerde, bölgelerin gelişmişlik durumu ile ilgili değişiklikler var. Hangi alanda ne tür teşvik var diye baktığımızda yeni unsur olarak stratejik sektörlerin yoğunlaştığı bir sistem olacak” dedi.

Teşvik sisteminde her zaman savundukları gibi nakit geri ödemenin olmayacağını açıklayan Babacan, “Bir dönem bu uygulama Türkiye’de denendi. Çok ciddi sakıncaları ortaya çıkmış. Bu olmayacak. Mutlaka herkes elini taşın altına koyacak. Tabi bu her şey demek değil. Zaten güven ortamı iş dünyası için çok önemli bir teşvik olacak” diye konuştu.

AVRUPA GİTTİKÇE DIŞA KAPANIYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa ülkelerinin gittikçe dışa kapandığını söyleyerek, "Bugün Sarkozy, ‘seçim kampanyasında biz schengenden çıkacağız’ diyor. Artık sınır kapılarını kapatmaktan bahsediyorlar. Aslında Avrupa’yı Avrupa yapan, Avrupa’yı güçlendiren bu sınırların kalkması ve bir arada olmak. Dışa açıklık. Sırf popülizm uğruna gittikçe içlerine kapanıyorlar. İçlerine kapandıkça daha da çok zarar görecekler. İçe kapanın bir de korumacılık getirin, yeni sınırlar koymaya kalkın, sonuçta nereye doğru gidecek bunu görmek gerekiyor. İşte bunun Türkiye için oluşturacağı fırsatların farkında olmamız lazım” dedi.



IA,FK (FK/RT)