Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Polatlı İlçe Teşkilatı'nın kongresine katıldı. Kongrede Türkiye'nin ekonomik politikalarını ve geldiği noktayı rakamlarla açıklayan Bakan Ali Babacan, gelişmiş Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerinin Türk ekonomisine gıpta ile baktıklarını anlattı

YUNANİSTAN'I ÖRNEK VERDİ

Komşumuz Yunanistan'daki ekonomik krize değinen Ali Babacan, Yunan ekonomisinin güven ortamını kaybettiğini ve artık ülkeye kredi veren Avrupa ülkelerinin de buna göre davrandığını belirtti. Babacan şöyle konuştu:

"Yunanistan ekonomik krizden çıkmak için program hazırlıyor ama, kredi veren kuruluşlar buna güvenmiyor, 'önce programı uygula sonra krediyi verelim' diyorlar. İşte bu güven sarsılması demektir. Avrupa'da o kadar banka sarsılırken, merkez bankaları karşılıksız para ile ayakta dururken, bizde bir banka bile sarsılmadı. Bütün dünyada itibarı artmış bir ülkeyiz."

'HER ZAMAN TEDBİRLİ OLMAK LAZIM'

Türkiye'de önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Babacan, gelire göre yatırım yapmanın daha gerçekçi olduğunu söyledi. Borçlanarak hizmet yapılamayacağını kaydeden Babacan, "Eğer borçlanarak yatırım yaparsanız gelecek nesillerin parasını çalmış olursunuz" dedi. Güven ortamı, ekonomik istikrar ve demokratikleşme süreci ile Türkiye'nin güvenilir bir ülke haline geldiğini söyleyen Ali Babacan, "Bütün bunlara rağmen hepimiz tedbirli olmak zorundayız, harcamalarımız gelirlerimizi geçerse, ileride hiç ummadığımız sorunlar çıkabilir. Bu nedenle tedbir bizden, taktir Allah'tan" diye konuştu.

MÖ(AY/COŞ)