Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'den yapılan açıklamada, talep toplama sürecinde arz miktarının altında talep kalması nedeniyle Aydoğan A.Ş.'nin hisselerinin halka arzının ertelenmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulduğu belirtildi. Aydoğan A.Ş.'nin hisselerinin halka arzına aracılık eden firmadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Aydoğan Turizm Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin 22- 23 Kasım 2012 tarihlerinde İMKB Birincil Piyasada, 4,00 TL - 4,80 TL fiyat aralığından Değişken Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile gerçekleştirilen, toplam 7 milyon 800 bin TL nominal değerli payların halka arzında, talep toplama sürecinde arz miktarının altında talep gelmiştir. Aydoğan A.Ş.'in onayıyla halka arzdan pay almak için para yatırarak talepte bulunan yatırımcıların mağduriyetini önlemek için yatırımcılara yatırdıkları anaparaları ve hesaplanacak anapara neması geri ödenecektir. Gelen yetersiz talebin sağlıklı bir ikincil piyasa oluşturmayacağı kanaati ve küçük yatırımcının çıkarları göz önünde bulundurularak, halka arzın ertelenmesine izin verilmesi konusunda SPK'ya müracaat edilmiştir."

Aydoğan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan ise halka arz konusunda temel hedeflerinin sermayeyi küçük yatırımcılara yaymak olduğunu ancak bu hedefin talep toplama sürecinde gerçekleşmediğini söyledi. Yabancı yatırımcıların para transferinde de problem olduğunu belirten Aydoğan, “Yabancı yatırımcılardan beklediğimiz düzeyde para transferi oluşmadı. Blok satış olmasına ise karşıyız. Bir kaç kişiye değil, gerçek anlamda halka arz olmasını istedik. Kendimizi hazır hissettiğimizde ve SPK onay verdiğinde işlem görmeye başlayacağız" dedi.

Türkiye'de 'condominium' (ev değişme) sistemini uygulayan ilk firma olan Aydoğan A.Ş'nin 50 milyon TL olan sermayesinin, halka arz işlemiyle 55 milyon TL'ye çıkarılması hedefleniyordu.