Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, elektriğe yüzde 8.7, doğalgaza da yüzde 18.7 oranında zam yapılmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Çerçioğlu, zammın sanayiciye yönelik olduğunu öne sürdü. Ercan Çerçioğlu şöyle dedi:

"Zamlar sanayicilerimizi olumsuz etkileyeceği gibi, ekonomimizin temel yapı taşları ihracat ve istihdamının artma eğilimindeki yılın ikinci çeyreğine de bomba gibi düşmüştür. Zammın tamamen sanayiciye ve üreten kesime yönelik olduğunu düşünüyorum. Yaz öncesi geçireceğimiz şu iki aylık sürede evlerde ne ısınma, ne de soğutma pek kullanılmayacağı bilindiğinden zamlar manidar olmuştur. Ayrıca evsel ve ticarette kullanılan elektrik ile sanayide kullanılan elektrik tüketim oranlarının birbirine çok yakın olması da gözardı edilmemelidir. Çünkü her zam sanayici üzerinde zincirleme etki yaparak ihracat ve istihdamı düşürüp, enflasyonu da yükseltmektedir. Rekabet gücü azalan, dışa bağımlılığı artan bir Türk sanayisi ayakta duramaz. Bu uygulamanın artısı, eksisi düşünülmezse yolun sonu aydınlık değildir."

'2023'Ü DEĞİL, 2013'Ü DAHİ ÇIKARAMAYIZ'

Sanayicinin, yılın ikinci yarısından itibaren halen tartışılan Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile yatıp kalktığını kaydeden Aydın Sanayi Odası Başkanı Çerçioğlu şöyle devam etti:

"Neredeyse en pahalı enerji ile üretim yapıp, istihdam sağlayarak ihracat ve cari açığın kapatılmasındaki tek aktör olarak görev alan sanayicinin durumu dikkate alınmadan yapılan bu uygulamalarla, pek çok sanayicimizin milli hedef kabul ettiğimiz 2023'ü değil 2013'ü dahi çıkaramayacağını düşünüyorum."



CU(AÖ/COŞ)