Metrekare başına gerçekleşen cirolar hem Anadolu'da hem de İstanbul'da yükselişini sürdürdü. Geçen yılın aynı dönemine göre cirolar, İstanbul'da 330 TL/m2'den 572 TL/m2'ye, Anadolu'da ise 413 TL/m2'den 495 TL/m2 olarak gerçekleşti.


2012 Ağustos ayında, geçen yılın ayına göre, teknoloji market ve elektrikli eşya ciroları yüzde 29, AVM'lerdeki yiyecek-içecek alanlarının ciroları yüzde 28, ayakkabı ve çanta ciroları yüzde 24, giyim ve aksesuar ciroları yüzde 22 ve hipermarket ciroları da yüzde 11 artış kaydetti. AVM içerisindeki diğer mağazaların cirolarında ise geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 3 oranında gerileme görüldü. Ziyaret sayısı endeksi ise 2011 yılı Ağustos ayına göre, 1 puan artarak 102 puan olarak gerçekleşti.


AVM Endeksi Ağustos ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal, "Hem sezon sonu indirimlerinin devam ediyor olması hem de Ramazan Bayramı'nın Ağustos ayına denk gelmesi sebebi ile cirolarda önemli bir artış gerçekleşti. Ciroların bu olumlu seyrini sürdürmesi halinde bu yıl için tahminimiz olan 48,5 milyar TL hedefimizi aşarız" dedi.


GÖ (MK) (FOTOĞRAF)