Bursa Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) düzenlediği sinerji toplantısına Avea CEO'su Erkan Akdemir, konuk olarak katıldı. Almira Otel’de düzenlenen toplantı öncesi Akdemir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şirketin geçen yıl ve bu yılki büyüme rakamları ile ilgili bilgi veren Akdemir, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılki yüksek büyümenin devam ettiğini açıkladı. Geçen yıla oranla ilk çeyrekte yüzde 13 gelir, yaklaşık 200 bin abone sayısında artış yaşadıklarını ifade eden Akdemir, geçen yılın karlık oranını aştıklarını belirterek, “Özellikle mobil internet gelirlerinde yüzde 100’e yakın bir artış var. Şu an en hızlı mobil geliri artan şirket durumundayız. Akıllı telefon satışlarında çok ciddi bir sıçrama oldu” dedi.

“PİYASADA TÜM ALANLARDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Büyüme hedeflerini yıl boyunca sürdürmeyi hedeflediklerini dile getiren Akdemir, mevsimsel etkilerle 2’nci ve 3’üncü çeyrekte daha yüksek bir büyümenin olağan bir durum olacağını kaydetti. Bu iki dönemin kendileri açısından diğer dönemlere göre daha iyi geçtiğine işaret eden Akdemir, yılın tamamında iyimser olduklarını kaydetti. Bu yıl önemli iki odak noktalarının da bulunacağına işaret eden Akdemir, “Özellikle mobil internet ile akıllı cihaz odaklandığımız alanlar olacak. Genel olarak baktığımızda piyasada tüm alanlarda büyümeyi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"BÜYÜMENİN DEVAM ETTİĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ"

'Türkiye ekonomisinin son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise Akdemir, ilk çeyrek rakamlarının açıklanmadığını fakat kendi sektörleri tarafından değerlendirdiklerinde ekonominin büyüdüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Ekonomideki canlılığın devam ettiğini vurgulayan Akdemir, “Bazı sektörlerde her ne kadar gerileme, duraklama olsa da, bizim gibi lokomotif sektörlerin büyümesinin, toplam ekonominin büyümesi üzerinde pozitif etkisi oluyor. O açıdan ülke ekonomisinin ilk çeyrekte büyümeye devam ettiğini düşünüyoruz. Şu anda sadece gördüklerimiz dış ticaret, enflasyon ve işsizlik rakamları. Geçen yıl kadar olmasa da hala büyümenin devam ettiğini tahmin ediyoruz" dedi.