Başbakan Yardımcısı Atalay, Orman ve Su içleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte  Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'nde baraj temeli attı. Ankara'dan gelen Atalay,Eroğlu ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal'ı Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu ve il müdürleri karşıladı. 

Orman Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve milletvekillerinin sayesinde bugün Kırıkkale'de çok büyük yatırımlara imza atıldığını belirtti. Eroğlu "Destan yazıyoruz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Kırıkkale'nin her şeyi, havası, suyu da değişti. Kırıkkale'ye 9 yılda büyük yatırımlar yapılmış. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Kırıkkale'ye yatırım yapmaktan fevkalade mutluyuz. Kırıkkale halkı her şeyin en güzeline layıktır" dedi.

BARAJ TEMELİ ATILDI

Kırıkkale'ye bağlı Sulakyurt ilçesi''ndeki barajın temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Taretözü Deresi üzerine inşa edilecek Sulakyurt Barajı ile 26 bin dekar tarım arazisinin sulanmasının planlandığını, 44 milyon metreküp depolama hacmine sahip ve temelden 51 metre yüksekliğindeki barajın maliyeti 23,5 milyon lira olacağını söyledi.  Barajın devreye girmesiyle sulama alanında dekar başına yılda 356 TL gelir artışı sağlanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, ekonomiye yıllık katkısının ise yaklaşık 8 milyon lira olacağını belirtti.

'SUCU BAKAN'

Başbakan Yardımcısı Atalay ise Bakan Eroğlu'ndan övgüyle söz ederekşunları söyledi:

"Su bakanını sucu olarak biliriz. Su gibi aziz olsun. Su işlerinin mimarıdır Veysel Eroğlu. 15 milyonluk İstanbul susuzluktan kavrulurken yurdun su sorununu sucu bakan çözdü. Ülkemizin yeşillenmesi için uğraş veriyor. Sulakyurt barajı ile ilgili çok konuşuldu. En önemli talep olarak bize iletildi. Kırıkkale'nin ilçe, belde ve köylerinin hangi sorunları var, bizim elimizde. Bizler konuştuğumuzu unutmuyoruz."

'2023'DE EN ZENGİN 10 ÜLKE ARASINDAYIZ'

Atalay, AK Parti olarak ülkenin meseleleri ile ilgili ciddi şekilde çalışıtıklarını belirtirken şöyle konuştu:

"Ülkemizin neresinde ne ihtiyaç varsa çok iyi biliriz. Kırıkkale ülkemizin orta Anadolu'sunda yer alan tarım ilidir. Sulanmadık tarım arazisi kalmayacak. Sulakyurt, sahil gibi barajı olan ilçe olacak. Bu temel atma törenimiz hayırlı olsun. Türkiye her gün biraz daha büyüyor. Dünyada ekonomik açıdan en iyi Türkiye gidiyor. Krizin ortasında tutarlı, dünyanın en fazla büyüyen ikinci ülkesi olan Türkiye, 2023'de en zengin 10 ülke arasında yer alacak."  



EG(AY/COŞ)