Lüks yat yapımında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline gelen Antalya'da, Serbest Bölge'nin ardından OSB'de de lüks yat üretimine başlandı. Polin Su Parkları AŞ ve Günsu Enerji Sistemleri A.Ş. ortaklığıyla kurulan ve uzun süreden bu yana kompozit tabanlı endüstriyel ürünler üreten Fipol Deniz Araçları firması (Fipol Marine), 2009 yılı başında başladığı gezi sınıfı motor yat üretiminde emin adımlarla ilerliyor. Fipol, Larus 42 LB Inoklasik 12.90 metre boyundaki lobster tipi tekneyi 2.5 ayda üreterek, müşterisine teslim etti.

Fipol Marine Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karaman, denize indirilen teknenin yanı sıra, üretimine devam edilen Larus 42 LB Klasik tekneyi de 15 Temmuz'da müşterilerine teslim edeceklerini açıkladı. 12 metrelik teknelerin yanı sıra, 16 ve 18 metrelik trawler tipi motoryat üretimine de başladıklarını belirten Mustafa Karaman, gelecek yıl da bu tekneleri denizle buluşturacaklarını dile getirdi. Karaman, müşteri isteklerine göre tekneyi şekillendirebildiklerini belirtti.

"HIZLI VE ÇEVİK"

Mustafa Karaman'ın verdiği bilgiye göre, Larus 42 LB, dış görünüşü denizci duruşu, güçlü omurga yapısıyla tam bir klasik görüntü verirken, kullanılan malzeme, teknolojik aletler ve iç mekan tasarımıyla modern bir duruş sergiliyor. 2x260 Hp motor tercih edilen Larus 42 LB normal seyirde 17 knot tam yolda ise 24 knot hıza ulaşarak klasikten beklenmedik hız ve çeviklik gösterebilecek şekilde tasarlanmış. Larus 42 güçlü kabuk yapısıyla da dikkati çekiyor.