Serikli pamuk üreticileri Özgür Etli 30 kilo, Mehmet Yılmaz da 40 kilo yeni mahsul pamuğu, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Serik Kooperatifi'ne teslim etti. Yeni mahsul pamuklarını teslim eden üreticilere, ANTBİRLİK yönetimi tarafından belirlenecek sembolik fiyat üzerinden ödeme yapılacak.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, "İki ortağımız ilk hasatlarını teslim etti. Yönetim kurulumuzun kararıyla sembolik bir fiyat belirleyeceğiz. Geçen yıl ilk ürünü getiren arkadaşlara kilosu 8 ile 10 lira arasında değişen fiyattan ödeme yaptık" dedi.

Abdullah Balaban, 2011- 2012 sezonunda Antalya'da 29 bin ton pamuk alımı gerçekleştirdiklerini hatırlatattı. Balaban, "Geçen yıl Serik'te ise 14 bin 528 ton pamuk alımı yaptık. 2012-2013 pamuk alımı sezonunda toplam 35 bin ton pamuk alımı hedefliyoruz. Çiftçimize ANTBİRLİK olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İlk pamuğu teslim eden Özgür Etli, 70 dönüm araziye pamuk ektiğine değinerek her yıl pamuk üretimi yaptığını, ancak mazot ve gübre fiyatlarının yüksek olmasının pamuk üreticilerinin belini büktüğünü söyledi. Etli, hükümetin pamuk üreticisine destek olmasını istedi.