Altın fiyatlarının son dönemlerde artış göstermesinin en çok düğün sezonunu etkilediğini kaydeden Hakan Mutlu, düğün alışverişlerinde ve takılarında artık altının yerini gümüş ürünlerin aldığını kaydetti. Mutlu, şunları söyledi:

"Ramazan ayı olmasına rağmen vatandaşların gümüş takılarda da artış olması endişesi yaşayarak hediyeliklerini almaya devam ediyor. Bu yıl küçük altının 150 ile 155 lira arasında satılması üzerine bir çok kişi altın alamayınca 60 lira değerindeki beyaz altın tek taş yüzük, ile 100 lira değerindeki bilekliği alıp düğün hediyesi olarak takıyorlar."

ALTIN ALYANS YERİNE GÜMÜŞ ALYANS

Hakan Mutlu, özellikle evlenecek olan çiftler için önemli olan alyansta tercihin yine gümüşten yana kullanıldığını kaydetti. Mutlu, "Evlenecek olan çiftlerimiz alyans olayında da kararını gümüşten yana kullandı. Çünkü tanesi 450 lira olan altın alyansın iki tanesi 900 lira ediyor. Gümüşte ise bu fiyat sadece 140 lira. Bu yönde de bir artış yaşıyoruz. Ayrıca çiftler 2 bin liralık altın gerdanlık almak yerine 400 lira değerindeki beyaz altın gerdanlığı alıyorlar. Bunun içinde gümüş sektörü bu yıl gerçekten de hareketle bir yıl yaşıyor. Vatandaşlarda gümüş piyasasının bile altın piyasası gibi yükselmesinden endişe ettiği için ramazan olmasına rağmen hediyeliklerini almaya devam ediyor" diye konuştu.



MY(LK/BT)