Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hakan Ünal, Kurumlar vergisi listesinde geçen yıla oranla 7 basamak birden yükseldiklerini belirtti. Ünal, "Tüprag ailesi olarak bu haklı gururu ve ülkemize karşı sorumlu olduğumuz, bizler için görev olan bir konuda başarılı olmanın büyük mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz" dedi. Geçen yıl SGK Uşak İl Müdürlüğü tarafından, SSK primlerini düzenli ve zamanında ödeyen işyerleri içinde birinci sırayı alan işletme olarak ödüllendirildiklerini hatırlatan Ünal, şunları söyledi:

"Bunun yanında bu ödüle layık görülmemiz, bizler için ayrı gurur kaynağı oluşturmaktadır. Tüprag Metal Madencilik A.Ş. olarak öncelikli hedefimiz, çevreye ve insan yaşamına saygı göstererek, dünyadaki en ileri teknolojileri kullanarak üretime, istihdama ve ekonomiye her geçen gün daha fazla katkı sağlamaktır."

100 TON ALTIN ÜRETİMİ

Altın sektöründe bugüne kadar keşfedilen yataklarda üretime başlanması halinde Türkiye’nin 10 yıl içinde yılda 100 ton altın üreten ülke konumuna gelebileceğini belirten Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun anlamı bugünkü fiyatlarla yılda 8.5 milyar dolarlık bir altın üretimi demektir. Böylesi bir üretimin ekonomimize sağlayacağı katkı çok büyüktür. Türkiye’nin ihracatının artmasına paralel olarak ithalatının daha fazla artış göstermesinin nedeni, diğer sektörlerin dışarıdan hammadde ve ara mal ithalatından kaynaklanmaktadır. Sırf bu yönü ile değerlendirildiğinde, madencilik sektörünün ülkenin kalkınmasındaki önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Tüprag olarak kısa vadedeki hedeflerimiz, Kışladağ ve Efemçukuru altın madenlerinde üretimi güçlendirerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamak olacak. Bunların yanı sıra yeni saha araştırmalarına devem edilecek ve ekonomiye, sektöre yeni işletmeler kazandıracağız."

YK(İÖ/COŞ)