Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın 12'ncisini Malatya’da yaptı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Malatya ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladığı buluşmaya, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerden yöneticiler ile birlikte katıldı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'e, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Kurumsal ve Ticari Kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fuat Ayla, Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı Ertunç Tümen, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek, AkLease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan ve Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Beyhan Demir’den oluşan geniş bir ekip eşlik etti.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.

Binbaşgil, dünyanın 17'nci, Avrupa’nın ise 8'inci en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını, yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çekti. Binbaşgil, "Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

Malatya’nın Türkiye’nin rekabetçiliğine katkısının ve taşıdığı yüksek potansiyelin farkında olduklarını vurgulayan Binbaşgil, "Malatya, örnek girişimcileri ve ülkemiz ekonomisine katkısı ile önemli illerimizin başında geliyor. Malatya gibi Akbank da Türkiye’nin büyümesine katkıda hazır" dedi. Binbaşgil, Doğu Anadolu Bölgesi’nde sanayisi en gelişmiş il olan Malatya'nın Türkiye'nin en çok ihracat yapan 20 ilinden biri olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en rekabetçi ve yenilikçi illerinden Malatya’ya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, "İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Malatya’nın sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Malatya’ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek" diye konuştu.

Malatya'da, 2012 Haziran sonu itibariyle yaklasik 500 milyon liranın üzerinde kredi kullandırdıklarını vurgulayan Binbaşgil, ilde toplam 55 bini aşkın müşteriye ve yüzde 13 düzeyinde dış ticaret pazar payına sahip olduklarını ifade etti. Binbaşgil, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Malatya'daki 3 şube, 15 ATM ve yaklasik 40 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını ekledi.

Buluşmada, ayrıca Akbank Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Türkiye ve dünya piyasalarının durumuna ilişkin bir konuşma ile Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek de, “Dünya ve Türkiye'de Gelişmeler ve Senaryo Analizleri” başlıklı bir sunum yaptı.



MP(MP/İD) (FOTOGRAFLI)