Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği 'Sizin İçin Buluşmaları' toplantısının dokuzuncusunu Gebze'de gerçekleştirdi. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Gebze ve çevre ilçelerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladığı buluşmaya, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerden yöneticiler ile birlikte katıldı.

Genel Müdürü Hakan Binbaşgil toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekerek, "Ülkemiz bölgesel bir güç olma yolunda ilerliyor. Son global çalkantıları başarıyla yöneten Türkiye artık bölgesinde kilit ülke konumunda bulunuyor" dedi.

Türkiye'nin 772 milyar dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ile dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 8'inci en büyük ekonomisine sahip olduğuna dikkat çeken Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Türkiye artık rotasını, yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYİH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdi. Ancak bu vizyonu el ele vererek, tüm il ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için il ve ilçelerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız."

Sözlerini, "Gebze, örnek girişimcileri ve ülkemiz ekonomisine katkısı ile rekabetçi ilçelerimizin başında geliyor" diye sürdüren Binbaşgil, 9 Organize Sanayi Bölgesi, 16 liman, 1 havaalanı ve diğer geniş ulaşım altyapısı ile Gebze'nin Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olduğu belirtti. Binbaşgil, ayrıca Türkiye'nin en zengin 4'üncü ilçesi olan Gebze'nin bilim ve sanayide Türkiye'nin önemli kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yaptığına da dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca, Ak Portföy Yatırım Danışmanlığı Müdürü Ali Emral Ustacı, Türkiye ve dünya piyasalarının durumuna ilişkin bir konuşma, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ise 'Dünya ve Türkiye'de gelişmeler ve senaryo analizleri' konulu bir sunum yaptı.



MB(MB/CK)