KOSGEB'in 'Girişimcilik Destek Programı' kapsamında 13-28 Eylül 2012 tarihlerinde verilecek 72 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan ve kendi işini kurmak isteyenlere, 30 bin lirası geri ödemesiz, 3 yıl vadeli, sıfır faizli 70 bin lira kredi verilecek. Eğitime katılmak isteyenler, 7 Eylül'e kadar 'www.adanaiskad.com' ve www.guneyrotary.org.tr' adresinden başvuru yapabilecek.

KADINLARA ÇAĞRI

Kadınların iş yaşamında daha etkin yer almasının önemli olduğunu anlatan İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen ve Adana Güney Rotary Kulübü Başkanı Dilem Nadir Kuzucu, ortak açıklamalarında kadınlara davette bulundu. Kuzucu, "Girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için imkanlar yaratmayı hedeflediğimiz bu kursa girişimci adayı tüm kadınları bekliyoruz" dedi.

Kentte işsizlik oranının yüksek olduğunu aktaran İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, "Girişimcilik eğitim programımız sonunda kurulacak yeni işletmelerle istihdam alanları daha da artacak. Eğitimimiz, ekonomik ve sosyal anlamda son derece yaşamsal işlevi olan girişimciliğin desteklenmesi anlamında büyük önem taşıyor" diye konuştu. Eğitimlerde atölye çalışması da yapacaklarını kaydeden Adana Güney Rotary Kulübü Başkanı Dilem Nadir Kuzucu ise, "Kursiyerlerimizin girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanması gibi konuları ele alacağız" diye açıklama yaptı.