Mişmişpark Fuar Alanı'nda yapılan açılış törenine Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bosna Hersek Büyükelçisi Diagoljub Ljepoga, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’nin değişik kentlerinden katılımın olduğu ve yoğun ilgi gösterilen 6'ncı Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açılışı öncesinde Malatya Belediyesi Mehter Takımı ile Esenlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ve Adıyaman Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, törende yaptığı konuşmada, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ihracat için o yıllarda 12 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu belirterek, "Allah’a şükürler olsun ki bugün ihracatımız 140 milyar doların üzerine çıkmıştır. Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar doların üzerine çıkmak ise o zaman her il, her insan üzerine düşüni yapmalıdır. İşte bu noktada Malatya Belediyesi'nin düzenlediği bu organizasyon da büyük önem taşımaktadır. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a düzenledikleri bu etkinlik için teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada tarım fuarının belediye olarak kendi organizasyonları olduğunu ancak destek veren bütün kurum ve kuruluşlara özellikle teşekkür ettiğini söyledi. Belediye olarak şehircilik açısından zaruri yatırım ve hizmetleri yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ancak ortaya konulan hedefe ulaşmak açısından bunun yeterli olmadığını belirten Çakır, "Fuardaki amacımız, tarımda gelişmiş olan yeni teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmaktır. Verim açısından ülkemizi Avrupa ile kıyasladığımızda yapmamız gereken çok iş var. Sadece çiftçilerimizi teknoloji ile buluşturmak değil, aynı zamanda akademisyenlerle, Tarım İl Müdürlüğümüzün verdiği birçok desteklerle, çiftçimizi eğitmek de öncelikli hedeflerimizden birisidir" diye konuştu.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise kent ve bölge için büyük önemi bulunan fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 6'ncı Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, kurdele kesilerek açıldı. Daha sonra, fuar katılımcıları hep birlikte stantları gezdi. Fuar, 5-8 Nisan tarihleri arasında açık olacak.



CÖ(MP/CK)