Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından 'Global Dünyada Girişimcilik ve Yönetim' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, yaklaşık 200 öğrenciye seslendi. Kemal Şahin, dünyanın 5 kıtasında faaliyetlerinin sürdüğünü ve yılda 50 milyon parça giyim eşyasının bir şekilde ellerinden geçtiğini belirtti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şahinler Holding olarak Avrupa'da çok iyi bir sıradayız. Avrupa Serbest Bölgesi (ASB), bu bölgenin en büyük projesi. Bu yıl ASB'de 2,5 milyar dolar işlem hacmi sağlanacak. Serbest bölgemizde 2023 yılı hedefimiz 10 milyar dolar işlem hacmini yakalamak ve serbest bölgeler sıralamasında birinci olmak. Çorlu da serbest bölge sayesinde teknoloji kenti durumunda. Müşterinin istediğini değil, istediğinden de ötesini vermek, bunun yanında çalışanların kalpten ve seçerek işleri yapması başarıyı kendiliğinden getiriyor.

'5 BİN MARKLA TİCARETE BAŞLADIM'

Ticarete nasıl başladığını da öğrencilerle paylaşan Şahin, esas sermayeninin insanın beyni olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"İnsanların hayatları sadece para kazanmak ve iş ile alakalı olmamalı. Bunun yanında sosyal hayat da önemli. Bilgiyi yapan, üreten insanları kontrol altında tutmak zor. Karşılıklı kazanç isteyen, 'ben kazanayım o kaybetsin' zihniyetinde düşünmeyen insanlar hayatta hep kazanır. Ben 5 bin Mark ve küçük bir dükkanla ticarete başladım. Verdiğim bütün sözleri tuttum ve daha sonra ticarette muvaffak oldum buralara geldim.''

GENERAL ESPİRİSİ GÜLDÜRDÜ

Okul yıllarında babasının kendisinin asker olmasını çok istediğini, ancak askeri liseyi kazanmasına rağmen gitmediğini belirten Şahin, "Türkiye'de de ciddi üniversiteler kazandım ama yine gitmedim. Almanya'da mühendislik eğitimi aldım. 'Baba lafı dinlemek iyidir' derler ama, her zaman da iyi olmuyor demek ki. Ben babamın lafını dinleyip General olsaydım, belki de şimdi içeride olurdum" sözleri dinleyenleri güldürdü.

Konferansın ardından Şahin, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.