Ar-Ge çalışmalarına çok önem veren, cirosunun yüzde 5'ini Ar-Ge çalışmalarına ayıran Alara Fidan, bir ilke daha imza attı. Türk tarımında dış ticarette yakaladığı başarıyı daha ileriye götürmek amacı ile Avrupa'daki müşterilerine istediği tür, çeşit, kalite ve tonajda meyve üretimini gerçekleştiren Alara Fidan, Uzakdoğu'ya ihraç edilebilecek kadar uzun süre tazeliğini koruyan bir kiraz çeşidi üretme başarısını gösterdi.

Modern meyve yetiştiriciliği yapan Alara Fidan ve Alanar Meyve, yoğun Ar - Ge çalışmaları ile başarısını perçinliyor. Bursa, Çanakkale- Ezine, Mersin- Tarsus, Adana - Ceyhan ve Manisa - Salihli'deki 15 meyve bahçesinde, 4 bin 500 dekarın üzerindeki bir alanda modern meyve bahçelerine sahip olan firma, yaklaşık 45 gün ilk günkü tazeliğini koruyan özelliğe sahip özel çeşit kirazı üretti. Meyvecilik sektöründe adını başarılarla Türkiye ve dünyada duyuran Alara Fidan ve Alanar Meyve, bu yeni kiraz çeşidini Çin'e ihraç etmeyi hedefliyor.

'UZAKDOĞU VE ORTADOĞU PAZARLARINI, KENDİMİZE HEDEF BELİRLEDİK'

Her pazarı kendine göre değerlendirdiklerinin ve o doğrultuda metot ve sistemler geliştirdiklerini söyleyen Alara Fidan CEO'su Yavuz Taner, üretimde henüz deneme aşamasında olduklarının altını çizerek, Avrupa pazarı yanında Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ve Ortadoğu pazarlarını kendilerine hedef belirlediklerini açıkladı.

'HEDEF 5 YILDA 500 TON İHRACAT'

Taner, meyve üretimini ve modern meyve ihracatını geliştirmek için değişik sistemler geliştirdiklerini kaydetti. Taner, "Kirazda Çin'e ihracatı başlatmayı istiyorduk. Bunun için de 30 - 35 gün muhafazaya dayanacak ve 10 günlük raf ömrü olan bir çeşide ihtiyacımız vardı. Yoğun Ar-Ge çalışmaları ile yeni bir kiraz türü keşfettik. Kendi bahçelerimizde üretimine başladık. 65 çeşit kiraz arasında bizi hedefe götürecek doğru ürünü bulduk ve bu yıl yaptığımız deneyimlerle 45 gün dayandırdık. Üretim, hasat ve hasat sonrası düzende dalından kopmuş tazeliğinde kalıyor. Gelecek yıl 20'şer tonluk 2 konteyner ile 40 ton seviyesinde Çin'e ilk sevkiyatımızı yapacağız. Yaklaşık 5 yılda 500 tona çıkarma hedefini yakalarız" dedi.