Akbank'ın düzenlediği 'Sizin İçin' buluşmalarının üçüncüsü Denizli Anemon Otel'de yapıldı. Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası ile kredi protokollerinin de imzalandığı toplantıya Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Genel Müdür Yardımcıları Kaan Gür, Galip Tözge, Kerim Rota, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek, Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile sanayiciler ve işadamları katıldı.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti. Binbaşgil, "Dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 8'inci en büyük ekonomisine sahip Türkiye, rotasını yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdi. Bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

Hakan Binbaşgil, Denizli'nin Türkiye'nin rekabetçiliğine katkısının ve taşıdığı yüksek potansiyelin farkında olduklarının altını çizdi. Binbaşgil, "Yüksek markalaşma becerisi ve yenilikçilik bileşeninde Türkiye'de 8'inci sırada olan Denizli gibi Akbank da Türkiye'nin büyümesine katkıya hazır. Denizli'nin yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. 2011 yıl sonu itibariyle banka olarak 336 milyon lirası reel sektöre olmak üzere 572 milyon lira kredi kullandırdık. Denizli'de 93 bin müşterimiz var. 8 şubemize bu yıl iki yeni şube daha ekleyeceğiz" diye konuştu.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota'nın Türkiye ve dünya piyasalarının durumuna ilişkin sunum ve Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek'in dünya ve Türkiye'de gelişmeler ve senaryo analizleri sunumunu yaptığı toplantının sonunda Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, oda üyelerine uygun olanaklarla kredi kullandırılmasını içeren protokolleri imzaladı.