İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ankara Ticaret Borsası'nın birlikte yürüttüğü ortak çalışmanın startı Şereflikoçhisar'da verildi. Toplantıda, çiftçiliğin önemi ve gelecekte üretecekleri kaliteli ve verimli ürünün önemine dikkat çekildi. Toplantıda konuşan Ankara Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, önümüzdeki yıllarda tarımın çok stratejik bir konumunun olacağına dikkat çekip, hububatta verimlilik konusunun önemine işaret etti. Yavuz, "Verimliliği artırmak zorundayız. Dünya nüfusu son 30 yılda 3 kat arttı, ancak bunun karşılığında üretim alanları çeşitli doğal afetlerle azaldı. Dünya ekonomi pastasından payımızı almak için verimliliği artırarak kaliteli ürünler yetiştirmek durumundasınız" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ise, tarımın sosyal bir olgu olmaktan çıktığını, artık stratejik bir sektör haline geldiğini söyledi. İl Müdürlüğü olarak başlatılan eğitim seferberliğinden de bahseden Temel, üretilen ürünlerin paketlenmesi, depolanması ve pazarlanması konularında verilen destekleri anlatıp, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sadece Şereflikoçhisar'a ekipman başta olmak üzere verdiği desteğin 10 milyon 250 bin TL olduğunu açıkladı.

CEBİNİZDEKİ PARAYI YAKIYORSUNUZ 

Anız yangınları ile ilgili de konuşan Tahsin Temel,  bir insanın cebindeki parayı yakması ile bir farkının olmadığını dile getirdi. Toprağın 40- 50 cm altındaki canlıların tamamının yakıldığını belirten Temel, biçer döver kullanan çiftçilere yönelik dane kaybının en aza indirgemek üzere özel çaba göstermesi için 70 ayrı ekip kurulduğunu açıkladı. 



ZG(AY/COŞ)