Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışındaki vatandaşların hukuki sorunlarının çözümüne yönelik bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek bir etkinliğe imza atıyor. YTB yurtdışındaki 30 Türkiye kökenli hukukçu Ankara ve İstanbul’da bir araya getiriyor.

Uzman ve akademisyenler sunum yapacak



Alanında deneyimli ve yetkin akademisyenler, uzun süreli deneyime sahip uzmanlar ve yöneticiler tarafından sunumların yapılacağı seminerde yurtdışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren temel hukuki konular ele alınacak. 09-15 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda Yabancı Mahkeme Kararlarının Türkiye’de Tanınması ve Tenfizi, Uluslararası Adli İşbirliği, Sosyal Güvenlik Hukukunun Uluslararası Boyutu, Malvarlığına İlişkin Haklar ve Sorunlar ile İnanç Özgürlüğü ve Ayrımcılık Özelinde İnsan Hakları konuları ele alınacak.

Başvuru için son tarih 24 Ağustos



Öte yandan seminerde gerçekleştirilecek sunumların ardından interaktif katılım ve bilgi alışverişi şeklinde gerçekleşecek çalıştaylar düzenlenecektir. Sunum saatleri dışında kurum ziyaretlerinin de yapılacağı programa, yurtdışında ikamet eden ve bu ülkelerde bulunan hukuk fakültelerinde lisansını tamamlamış hukukçular da başvurabilecek. Programa katılmak isteyen hukukçular 24 Ağustos 2015 mesai bitimine kadar
www.ytb.gov.tr adresinden online olarak başvuru yapabilecekler. 5 gün sürecek programda katılımcıların ulaşım harcamaları dışındaki diğer harcamaları YTB tarafından karşılanacak.