Bilgi Evleri’nin, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in “Gençlerle Baş Başa” eserinden yola çıkarak gerçekleştirmeye başladığı “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri” söyleşisinin konuğu, “Yıldızlara Astık Yüreğimizi, Alfabenin Öyküsü, Sıcak Ekmek Kokusu, Hazinenin Şifresi, Sevgi Çiçeği, Konuşan Varlıklar, Kirazlı Şemsiye ve Uçarım Dualarla Gökyüzüne…” gibi birçok kitaplarıyla çocukların hayal dünyasını süsleyen yazar ve şair Bestami Yazgan oldu.

Şiir, masal ve hikâye türlerinde altmışı aşkın eseri olan; 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı”, 2003 yılında Çocuk Edebiyatçıları ve Yayıncıları Birliği tarafından “Yılın Şairi” seçilen Yazgan; çocuklara hayat boyu rehberlik yapacak, onlara ışık tutacak tavsiyelerde bulundu. 34 yıldır Edebiyat öğretmeni olan ve halen öğretmenliğe devam etmekte olan yazar konuşmasında, kitap okumanın önemi, anne baba hakkı ve sevgisi, öğretmenlerin hayatımızdaki yeri, gençliğin önemi vb. konulara değindi.


Bir saatlik konuşma süresince bir an olsun yerinde durmayıp dinleyiciler arasında dolaşıp onlarla yakın etkileşimde bulunarak gençleri kendisine hayran bırakan yazar konuşmasında; “Nasıl ki; vücudumuzun beslenmeye ihtiyacı varsa, aklımızın, kalbimizin ve ruhumuzun da beslenmeye ihtiyacı vardır. İşte bu ihtiyacı temin etmenin en güzel yolu kitap okumaktır. Dünya yaratıldığı günden beri, insanoğlu ölümsüzlüğün yollarını aramış; fakat bulamamıştır. Bence insanoğlu yazıyı ve kitabı bulmakla ölümsüzlük yolunda büyük bir adım atmıştır.” diyerek kitap okumanın önemini edebi bir üslupla ifade etti.
Gönül ve ömür toprağımızı saf şiir sularıyla sulayan, kuşluk vakitlerinin kuşlu saatlerinde; bazen ağlayarak bazen de haykırarak yazdığı şiirlerle gönül güvercinlerimizi besleyen yazar, yazmış olduğu şiirleri hem kendisi seslendirdi hem de öğrencilere okutarak keyifli, heyecanlı ve neşeli bir söyleşide bulundu.

Yazgan sohbetinde; “Her çocuk anne ve babasının geleceğe gönderdiği bir mektuptur. Bu yüzden başta anne ve babanız, öğretmenleriniz sizleri en güzel şekilde geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyorlar. Dolayısıyla hayatta mutlu ve başarılı olmak için öğretmenlerimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Çünkü onlar hayat boyu öğrendikleri bilgileri ve tecrübelerini cömertçe sizlerle paylaşıyorlar.” dedi. Çocuklardan gelen sorularla devam eden sohbetin sonunda yazar Bestami Yazgan, böyle bir organizasyona imza attığı için Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Gençlerin keyifle dinlediği söyleşinin sonunda öğretmenlerden Fatma Dal, yazara Bilgi Evleri adına çiçek takdim etti. Daha sonra kitaplarını imzalayan yazara Merkezefendi Bilgi Evi üyesi Yağmur Gülle tarafından Bilge Nesil dergisini hediye edilmesi ve yazarla birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle söyleşi sona erdi.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin; geleceğe güvenle bakması, kendilerini maddi ve manevi yönlerden geliştirmelerine, kendilerini keşfetmelerine katkıda bulunmak ve hayata daha geniş ufuklarla bakmaları için onlara ışık tutacak, rehberlik yapacak değerli yazar, şair, bilim adamı, sanatçı ve kendi alanında uzman konukların ağırlandığı “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri” nin şubat ayındaki konuğu Cüneyd Suavi olacak.