Davranış bilimleri ve sağlık alanında kısa sürede birçok ilke, önemli projelere imza atan Üsküdar Üniversitesi, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da unutmuyor.

İlk yurt dışı temsilciliğini Almanya'da, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln'de, faaliyete geçiren Üsküdar Üniversitesi, Türkiye'de Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) "sınavsız üniversite" düzenlemesinden sonra yurt dışında yaşayan öğrencileri de kabule başladı.

Avrupa'da yaşayıp üniversite eğitimine devam etmek imkanı bulamayan ya da eğitimine Türkiye'de devam etmek isteyenler 17 Eylül 2017 tarihine kadar Üniversite'nin Köln'deki temsilciliğine başvurarak, kayıt yaptırabilecekler. Kariyerlerine, alanında uzman ve deneyimli rehberler eşliğinde, yön vermek isteyen adaylar düzenlenen Tercih Günleri'ne katılarak okumak istedikleri bölüm hakkında bilgi alabilecekler.

Adayların doğru tercih yapabilmek tercih robotu hizmetinden de faydalanabileceğini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Avrupa Temsilciliği yöneticisi Öznur Özcan Yıldırım, kurucusu ve Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan öncülüğünde eğitim ve sağlık alanında pek çok ilke imza atan, Türkiye'nin davranış bilimleri ve sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi'nin alanında önde gelen pek çok ismi barındırdığı akademisyen kadrosuyla Türkiye'de ilkleri gerçekleştirerek eğitimde standartları belirlediğini ifade etti.

Özcan, psikoloji, felsefe, sağlık, genetik ve mühendislik bilimlerinde iddialı olduklarını ifade ederek "Üniversite eğitimine devam etme imkanı bulamayan ya da eğitimlerine Türkiye'de devam etmek isteyen adayları bekliyoruz. Meslek seçimi konusunda karar veremeyen adaylarımıza Tercih Robotu ve Kariyer Testi ile yardımcı oluyoruz. Merak ettikleri tüm soruları konunun uzmanına yönelterek cevap alabilecek olan adaylar 17 Eylül'e kadar hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında katılımın ücretsiz olduğu Tercih Günleri'ne katılarak başarılı bir geleceğe ilk adımlarını atabilirler. Üniversite ile ilgili aklınızda ne varsa hepsini Üsküdar Üniversitesi'nde bulabilirsiniz. Başarılı bir gelecek ancak doğru tercihle mümkündür. Üsküdar Üniversitesi burs, eğitim ve staj imkanlarıyla size hayalinizi gerçekleştirme imkanı sunuyor. Hayat tercihtir, bu fırsatı kaçırmayın" dedi.

Öznur Özcan Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi Avrupa Temsilciliği'nde düzenlenen ders yardımı kursları ve anneler buluşmasının da eylül ayında tekrar başlayacağını sözlerine ekledi.