Hamburg'da “Alman-Türk Bilim Günü” adı altında gerçekleşen etkinliğe 8 yaş üstü çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.


Bilgi verdiler

DESY temsilcilerinden makine mühendisi Bayram İnan başta olmak üzere ziyaretçilerle yakından ilgilenip bilgi donatımında bulundular. 2014 Türk - Alman Bilim yılı kapsamında DESY'den bir heyetin Mayıs 2015 tarihinde İstanbul ve Ankara'da farklı üniversitelerde ve değişik yetkililerle fikir alış verişinde bulunduklarına dikkat çeken Bayram İnan, “Asıl fikir buradan çıktı ve bizde burada ilk kez böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.


Öğrenciler ilgi gösterdi

Farklı okullardan çok sayıda öğrencilerin yoğun ilgisi olmasına sevindiklerini dile getiren Bayram İnan, “Amacımız, Hamburg'daki Türk öğrencilere Bilim ve Teknolojisinin cazibesini erken yaşlarda hissettirmektir. Ayrıca, Türkiye'den gelip burada staj ve doktora yapan öğrenciler bulunuyor. Öğrenciler kendileriyle tanışmak, yaptıkları çalışmalar üzerine bilgi alma fırsatı da buldular” dedi.



Geleceğin araştırmacıları olacaklar

Dünyadaki en önemli parça fiziği araştırma merkezi CERN’den sonra gelen DESY’de 40 ülkeden 3 bin bilim adamı çalışıyor. Türkiye'den de bilim adamları ve öğrenciler geliyor. Dolayısıyla geleceğin Uluslararası araştırmacılarını ve bilim adamlarını yetiştirmek gerektiğini ifade eden İnan, “Gelecekte iyi araştırmacılar olması için bizler gençlere yol gösterip doğru yönlendirmeliyiz. Gayemiz gençlerin gelecekte meslek seçeneklerine ve iyi bilim adamları olmalarında yardımcı olmaktır” dedi. Öğrenciler çalışma alanlarını ilgiyle inceleme fırsatı buldular.