Sınıf arkadaşlara korona cezası

Hamburg eyaletinde korona enfeksiyon sayıları sabit kalıyor, Hamburg yavaş yavaş bazı normalliklere kavuşuyor. Yine de mesafe ve hijyen kuralları hayatlarımızı belirlemeye devam ediyor. Tedbirlerin uygulanması sorunu öğrenci Sinem A'da ve arkadaşlarında yaşandı. Sinem A. ve diğer dört sınıf arkadaşı, her biri yaklaşık 180 Euro para cezası ödemek zorunda bırakıldı.

Okul binasının önünde birlikte kaldılar

Olay, 27 Mayıs'ta Hamburg'daki okulların ilk açıldığı gün meydana geldi. 16 yaşındaki Sinem binayı sabah dersten sonra Hoheluft-Ost semtinde Lehmweg üzerinde bıraktı. Bununla birlikte, eve gitmeden önce, öğrenim materyallerini değiştirmek ve bilgi alış verişi için okul binasının önünde dört kız sınıf arkadaşları ile kısa bir süre yeterli mesafe olmadan durdular.

Öğrenciler para cezası ödemek zorunda

Bir polis, küçük bir grup genci fark etti, doğrudan adım attı ve ağır para cezaları verdi. "Bu, yerel veya mekansal koşullar nedeniyle mümkün olmasına rağmen, halka açık yerlerde diğer insanlarla en az 1,5 metre mesafe tutmadınız." dedi ve para cezası yazdı. Özellikle şu anlama geliyor, Sinem'in ailesi 150 Euro artı prosedürün maliyeti 25 Euro artı 3,50 Euro masraf ödemek zorunda. Sinem ile birlikte olan diğer öğrenciler de bu miktarı ödemek zorunda. Bu toplam 900 Euro para cezası ödenmesi gereken oluyor.

Öğrencinin babası: "Korona yüzünden maddi problemler var"

Sinem'in babası konu ile ilgili Hamburger Morgenpost'a yaptığı açıklamada, "İnanılmaz, Hamburg okul yetkililerine ve senatoya güvendik ve reşit olmayan kızımızı okula gönderdik. Daha sonra uyarı vermeden doğrudan okul binasının önünde para cezası yazıyor. ”diyerek açıklamalarda bulundu ve sözlerine şöyle devam etti: "Korona durumu nedeniyle, orta sınıfta bir aile olarak biz de mali sorunlarla mücadele etmek zorundayız ve yasadışı ve gereksiz bir para cezası çok rahatsız edici."

Okul dışında olduğu için okuldan yorum yok

Şehir merkezinde ve Alster kenarında kaç kişinin olduğunu düşünürseniz para cezası saçmadır diyen baba Sedat , "Ve sonra birkaç genç okul binasının hemen önünde bir polis memurundan para cezası alıyor." ifadesini kullanıyor. Ayrıca Sinem'in babası Sedat okul yetkilileri kızının olayından bu yana huzursuz olduğunu düşünüyor ve olayın okul yakınında olduğundan dolayı yorum yapmadığına dikkat çekti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG