Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını sürdüren NRW Türkiyeli Öğretmenler Birliği ( NRW-TÖB) ile NRW Türk Öğretmenler Derneği’nin( NRW-TÖD) ev sahibilik yaptığı seminderde yeni yasal düzenlemeler ve Türkiye kökenli öğretmenlerin sorunları, Anadilin durumu tartışıldı.

Eğitim seminerinde şu konulara yer verildi;

NRW TÖD Başkan yardımcısı Ayla Erfidan-Ocakdan ile NRW-TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz Anadili Dersleri, Çok dillilik, Uyum, Yeni Yönetmelik Taslağı, Güncel Bilgi ve Gelişmeler konusunda tüm katılımcıları bilgilendirdiler. Seminerde ayrıca öğretmenlerin günlük sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Mehmet Tanlı'nın sorumluluğundaki toplantıyı Ayla Erfidan ile Zülfü Gürbüz yönetti. Seminerin ilk günkü bölümün'de konuşan Zülfü Gürbüz "Yeni yasal düzenleme, dayanak bence pozitif. Öğrencilerimizin 3'te ikisi ilkokul çağında. Eyaletimizde 406 Türkçe öğretmeni var bu rakam 450'ye çıkacaktır yeter ki Velilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri Anadil derslerine sahip çıksınlar. Evet sorunlarımız da var bunun için de sendikamız GEW'de (Eğitim ve Bilim Sendikası) Alman yönetici arkadaşlarla Türkçe öğretmenlerinin çalışma şartlarının düzeltilmesi için devamlı bir mücadele ve çalışma içerisindeyiz" dedi.

Öte yandan yeni medya-dijital alanında uzman olan Arnsberg Valiliği Medya İletişim sorumlusu Selçuk Avcı da derslerde uygulanacak dijital pratik bilgiler interaktif çalışma metod ve olanaklarının sunumunu yaptı. Seminerin son bölümünde ise öğretmen Aslı Gürbüz öğrenciler ve öğretmenler için rahatlama çalışmaları ve metodlarıını Çanak-Ses Uygulamalarını tanıttı.

Kültür ve eğlence bölümünde ise Doğan Biçer öğretmen ve Birten Gündüz ile Fatma Kızay katılımcılara unutulmaz bir müzük ziyafeti verdi.

Etkinliğin sonunda ise 80. yaşına giren Mehmet Çakır’a TÖD başkan yardımcısı Ayla Erfidan-Ocakdan tarafından yaş günü anısına bir buket çiçek ve hediye takdim edildi.

PISA araştırması: Her üç öğrenciden biri yetersiz PISA araştırması: Her üç öğrenciden biri yetersiz