Sinan Onuş / Ankara



 Etkinlik alanında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, böyle bir etkinliğin neden inşaat alanının olduğu bölgede değil de uzak bir alanda yapıldığı yönündeki eleştirilere, “Burası bizim ağaçlandırmaya başladığımız bir alandı. Bu hafta giden ağaçlar yerine uygun sayıda ağaç koymak için uygun bir yer diye düşündük” diye yanıt verdi.


Acar
, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ODTÜ binalarının izinsiz olduğu ve ağaçların kesilerek inşa edildikleri yönündeki iddialarını ise kesin bir dille reddederek tekzip edeceklerini belirtti.

Rektör Acar, “Bu tür asılsız, insafsız ve özel olarak yanıltıcı haberlere alıştık. Yenileri de gelecektir ama ODTÜ’yü bilenler bilir ki ‘bina yapmak için 15 bin ağaç kesildi’ iddiası gülünç” dedi.


ODTÜ Rektörü Acar, yine çok tartışılan ancak içeriği bilinmeyen Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları “sözlü anlaşmanın" ne olduğuna da açıklık getirdi.


Acar
, “Oldu-bittiye gelmesin. Süreç beklensin ve süreç kesinleştikten sonra da bu yolun açılması için ne gerekiyorsa da yapılsın ancak iki taraf da tasarrufta bulunmasın diye konuştuk. Bunun şahitleri de var. Ancak oldu-bittiye getirildi ve işin hukuksuzluğu çok bariz. Ayrıca bu, üniversitemizin iyi niyetine karşı bir baskındır” dedi.

Acar, 629’u aşkın ağacın nakledilmesi gerektiğini, üniversite olarak nakil bölgesini hazırladıklarını ancak ağaçların da Büyükşehir Belediyesi tarafından nakledilmediğini iddia etti. Acar, “Bütün bunlar bizi, doğaseverleri rencide ediyor” dedi.

'Eymir'ün seçiminin özel bir anlamı var mı?


Acar
, 3 Kasım’da Eymir Gölü civarında bu kez Ankaralılar'ın katılımıyla yeni fidanlar dikileceğini belirtti.

İkinci etkinliğin Eymir Gölü civarında olması ise yine tartışmaları beraberinde getirdi. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı ODTÜ İmar Planı’nda durumu belirsiz bırakılan Eymir Gölü’nün ODTÜ’nün elinden çıkacağı iddia ediliyor.


ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, "İkinci etkinlik neden Eymir’de yapılacak. ODTÜ arazisi için yeni tehdidin o bölgeden mi geleceğini düşünüyorsunuz’ sorusuna ise “Böyle bir algılamamız yok” diye yanıt verdi.

Acar, bölgenin üniversitenin elinden çıkmaması için yasal zeminde mücadelelerinin devam ettiği söyledi ve “Oraya fidanları, bu olaylar nedeniyle dikmeyeceğiz. Daha önce ilan ettiğimiz bir etkinlikti. Ancak bu son olaylardan sonra daha da önemli bir hale geliyor” dedi.