ELMSHORN-




 

KKTC'NİN Doğu Akdeniz Üniversitesi (EMU) Almanya'daki ilk ortak çalışma protokolünü Schleswig-Holstein Eyaleti'nin Elmshorn kentindeki Göçmenler Birliği (EWB) ile imzaladı.

EMU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri ve Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Harun Sevinç, EWB Başkanı Hayri Öznarin ile anlaşmayı imzaladılar.

Prof. Dr. Nadiri EWB'nin üniversitenin Hamburg ve Schleswig-Holstein temsilciliğini yapacağını diğer eyaletlerde temsilcilik açacaklarını söyledi.

 

Diplomalar dünyada tanınıyor


 

1979'da kurulan üniversitenin bugüne kadar 92 ülkeden 40 bin öğrenciyi mezun ettiğini söyleyen Prof. Dr. Nadiri, üniversitenin aktüel 14 bin 500 öğrenci nüfusu bulunduğunu ve bunların yüzde 35'inin yabancı olduğunu kaydetti. EMU'nun Dünya Üniversiteler Birliği'ne üye 5 bin üniversite arasında eğitim kalitesi açısından ilk 500 içinde olduğunu söyleyerek, “81 farklı dalda bachelör, 64 dalda ise master eğitimi veriyoruz. Yabancı öğrenciler için belki de en önemli nokta EMU'da elde edinilen tüm diplomaların tam dünyada tanınması” dedi.

 

Hayri Öznarin, Almanya'da öğrencilere verilen eğitim kredisi BAFöG'in EMU içinde geçerli olduğunu kaydetti.

Üniversite harcının fakülteye göre 6 bin – 15 bin dolar arası değiştiğini ve eğitim dilinin Türkçe veya İngilizce olduğunu belirten Prof. Nadiri, “EMU kendi ülkelerinde istediklerini fakültelere giremeyen öğrenciler için büyük bir şans. Almanya'dan öğrenciler için ilk etapta 50 kişilik kontenjan ayırdık. Almanya'da yapacağımız ortaklık sayesinde burada yaşayan Türk ve Alman öğrencilerin dikkatini üst düzeyde eğitim veren üniversitemize çekmek istiyoruz” diye konuştu.