Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ezher Üniversitesi öğrenci yurduna polisin baskın düzenlediği ve çok sayıda öğrencinin göz altına alındığı bildirildi.

Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Aya Fethi, Ezher Üniversitesi'nde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerin, üniversite dışına taşarak Kahire'nin doğusundaki Nasr City'de bulunan Ezher öğrenci yurdu önünde kız öğrenciler tarafından düzenlenen yürüyüşle birleştiğini söyledi.

Polisin yurdun önünde öğrencilere yapılan müdahalenin ardından yurda baskın düzenlediğini ifade eden Fethi, baskında çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığını belirtti. Fethi, polisin 15 dakika süreyle öğrenci yurdunda kaldığını ve yurt etrafındaki polis kuşatmasının halen devam ettiğini kaydetti. Güvenlik güçleri ile öğrenciler arasındaki arbedenin halen devam ettiği ve atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle bazı öğrencilerin yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Ezher Üniversitesi öğrenci yurdu önünde darbe karşıtları ile destekçileri arasında taşlı sopalı kavga çıktığı belirtildi.

Aynu'ş-Şems, Minya ve El-Menufiyye üniversiteleri ile Kahire Üniversitesi Mühedislik Fakültesi'nde de öğrencilerin, Ezher Üniversitesi'ndeki arkadaşlarına destek amacıyla gösteriler düzenlediği ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren öğrencilerin ordu ve polis karşıtı sloganlar attığı kaydedildi.

Mısır'da önceki gün Ezher Üniversitesi'nde gösteri yapan öğrencilere polis müdahale etmiş, olayda 2 öğrencinin hayatını kaybettiği, 200'e yakın kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.