Derslerin yavaş yavaş başlaması isteniyor

Almanya'da Mayıs ayının başından itibaren, okullarda dersler yavaş yavaş başlaması isteniyor. Federal ve eyalet hükümetleri hazırlanmak için Eğitim Bakanları Konferansı'nı görevlendirdi. En önemli öncelik, gerekli hijyen ve koruyucu önlemleri ve okullardaki mesafe gereksinimine uymanın yanı sıra öğretim kadrosunda ve öğrenci organında "risk gruplarının" koşulsuz olarak korunmasının sağlanmasına dikkat çekiliyor.

"Sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum"

Konu ile ilgili Sabine Boeddinghaus, “Bu, haftalardır büyük korku ve belirsizlik yaşayan öğrenciler için güvenlik sağlama konusundaki muazzam zorluktan bahsetmemek için, katılan herkes için bir Herkül görevidir. Bu arka plana karşı, cehennem için sınavlara girmek istemenin sorumsuz olduğunu düşünüyorum”dedi. Öğrencilerden ve öğretmenlerden gelen talepler, dilekçeler ve dilekçeler dikkate alınmadı diyen Boeddinghaus, " Varlıklarını tehdit eden böyle bir durumda, özellikle Eğitim Bakanlarından kendilerine emanet edilen gençler için yaratıcılık, esneklik ve empati bekliyorum" açıklamasında bulundu.

Final sınavları isteğe bağlı olmalı

Die Linke(Sol Parti), meclise verdiği önergenin önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak toplantıda "uzaktan eğitim" in derecelendirilmemesini ve tüm final sınavlarının isteğe bağlı olmasını talep etmektedir. Boeddinghaus, "Öğrenciler, iyileşme umuduyla sınava girmek mi yoksa final sınavı olmadan mı girmek istediklerini seçebilmeli ve son okul yıllarındaki başarılarını dikkate alan ortalama bir derece almalıdır." "Senatör Rabe'nin tüm okul topluluğuna karşı görevini ciddiye almasını, sağlık koruması için tam sorumluluk almasını ve Eğitim Bakanları Konferansı'nda Senato'nun belirttiği gibi" doğal afet "zamanlarında kampanya yürütmesini bekliyorum, olağan prosedürler sapmış"

Emine SONUGÜR / HAMBURG