Fulya Omaç / Çeşme

ÇEŞME BELEDİYESİ OKULLARA YAPTIĞI YARDIMI KESTİ 


Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç okullara her yıl yaptıkları yardımı 2014-2015 öğretim yılında yapmayacaklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda adeta bir yönetici kıyımı yaptığını, lise ve üniversite sınavlarında okullarını başarıya taşımış bütün eğitim kademesindeki yöneticileri görevden aldığını belirten Muhittin Dalgıç, bu haksız uygulamaları protesto etmek amacıyla okullara yaptıkları yardımı bu yıl keseceklerini söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç

EĞİTİME KATKISI BÜYÜK YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALDILAR

Yıllardır belediye başkanı sıfatıyla eğitime ciddi katkılar sağladıklarını, Alaçatı’da hayırseverlerle birlikte çok sayıda okul yaptırdıklarını, Çeşme’de göreve başladıktan sonra yine bir hayırseverle 24 derslikli bir okul yaptırdıklarını vurgulayan Dalgıç, “Eğitim dönemi başlıyor. Biz çocuklarımız, öğretmenlerimizin rahat etmesi için okulların tadilatlarını nasıl yaparız diye uğraşırken, bir bakıyoruz Milli Eğitim İl Müdürlüğü veya bakanlık burada eğitime gerçekten katkı sağlayan birçok yöneticiyi görevden almış. Ben belediye olarak okullardan, eğitimden desteğimi çekeceğim.
EĞİTİMİN İÇİNE SİYASETİ SOKARSANIZ SIKINTI OLUR

Çocukların eğitiminde başarı sağlamış öğretim kademesindeki yöneticilerin sanki cımbızla seçilip görevden alındığına dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç sözlerini söyle sürdürdü:

“Yerel yönetim ve hayırsever vatandaş eğitime bu kadar katkı sağlamışken, bir çok yönetici ve okulların bütün müdürleri değişiyor. Üniversite ve lise sınavına giren öğrencilerin okullardaki başarılarını yaratan kişilerin hepsi görevlerinden alındı. Eğitimin içine siyaseti sokarsanız sıkıntı olur. Ben belediye başkanı olarak 30 Mart’ta rozetimi çıkardım. Daha önce de 10 sene aynı şekilde davrandım. Biz okulları nasıl tamir edeceğiz, nasıl güzellikler ortaya çıkaracağız, nasıl yeni bir okul yapacağız diye uğraşırken, sen idarecileri değiştiriyorsun. Böyle bir şey olmaz. Bundan bir ay önce 30 ilçenin 28 tanesinin ilçe milli eğitim müdürü değişti, ardından okul müdürleri değişiyor. Neyin, ne olduğunu benim söylememe gerek yok. Veliler durumu çok iyi görüyor ve şikayetçiler. Eğitim sistemiyle bu kadar oynanmaz, oynanmamalı. Zaten yasal bir zorunluluğum olmadığından tepkimi ortaya koyuyorum ve ben bu yıl okullardaki desteğimi çekiyorum.”

Çeşme ve Alaçatı belediyeleri her yıl başta boya ve badana malzemesi olmak üzere beldedeki tüm okullara ayni yardım yapıyor, tadilat giderlerinin büyük bir kısmını üstleniyordu.