Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Schleswig-Holstein Eyaleti yönetim kurulu üyesi ve Pinneberg kentinde “Brücken der Kulturen e. V.” (Kültürlerin Köprüsü) adlı derneğin kurucusu ve başkanı Barış Karabacak başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Motive gerekli



Dernek kapsamında Türk, Alman ve farklı ülkelerden gelen göçmen kökenli öğrencilere ders verilen dershaneyi ziyaret eden Barış Karabacak, “Öğrencilerin iyi eğitim almaları konusunda dernek olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kentimizde bulunan öğretmenlerden bazıları her Cumartesi günü, yani tatil günlerinde söz konusu öğrencilere zayıf oldukları eğitim alanlarında yardımcı oluyorlar ve dersler veriyorlar. Sunulan eğitimden faydalanan öğrencilerin çok daha başarılı olmaları için motive edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Geleceğin uzmanları

Her ülkede olduğu gibi Almanya'nın da geleceği gençler tarafından temsil edileceğine vurgu yapan Karabacak, “Geleceğin uzmanları olacak bu gençleri doğru yönlendirmeliyiz. Bundan dolayı eğitim her gencin geleceğini belirlemesinde büyük bir etkendir. Başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler vererek kendilerini ödüllendirmek istedim. Kendileriyle sohbet ederek meslek konularında fikir alış verişinde bulunduk” dedi ve öğrencilere hediyeler takdim etti. Öğrenciler ise ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getirerek iyi bir eğitim alarak istedikleri mesleğin temelini atmaya karar verdiklerini ifade ettiler.