Avusturya’nın Aşağı Avusturya (Niederösterreich) Eyaletinde, 11 Şubat 2014 gün St. Pölten’ de Hızır ayında ilk Alevilik dersleri verilmeye başlandı.


ALEVİ basın Bürosunun haberine göre, 22 Mayıs 2013 tarihinde Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu (Alevi) olarak yasal “Din” toplumu statüsüne kavuşmanın ardından Avusturya’da diğer tüm İnanç Toplumlarına tanınan hakları kullanabilmenin yolu açıldı. Bu haklardan en önemlisi olarak değerlendirilen Avusturya Okullarında verilmesi amaçlanan Alevilik Dersleriydi.

Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu yasallaşma sürecinde olduğu kadar, Aşağı Avusturya (Niederösterreich) St. Pölten’de ilk Alevilik dersinin verilmesinde de özellikle ALEVİ İnanç Kurulu üyesi Ali Onat ve Yüksel Bilgin dedelerin katkılarının özel önem taşığı açıklandı.


St. Pölten Otto Glöckl ilk okulunda Alevi geleneğine uygun bir Erkân ile gerçekleşen törene, Alevi başkanı Murat Yeşilbaş, İnanç Kurulu üyesi Derviş Gerçek ve Yüksel Bilgin Dede,  Genel Başkan Yardımcısı Rıza Sarı, Genel Sekreter Cengiz Duran, Eğitim Büro sorumlusu Ertürk Maral, Aşağı Avusturya Eyalet Eğitim Müdürü Hofrat Dr. Friedrich Freudensprung, St. Pölten Belediye başkanını temsilen Aşağı Avusturya Eyalet Milletvekili Ali Fırat, Alevi Kurum yöneticileri, Okul Müdürü Karin Deminger, Müdür yardımcısı Alexandra Schiffler, Alevilik Dersi öğretmeni Dilek Bozkaya ile öğrenciler ve Velileri katıldı.

.