Güncelleme 22:30
AFP ajansı, Timoşenko'nun ilk açıklamasının "Diktatörlük çöktü" şeklinde olduğunu verdi. Maidan Meydanı'nda gelen Timoşenko burada bir konuşma yaptı, "Bazıları Ukraynayı bölmeyi istiyor, ben hapishaneden yeni çıkmış biri oalrak ülkenin bölünmesine karşı çıkmanızı istiyorum. Ukrayna'daki özgürlük hareketi eski Sovyet ülkelerine de yayılacak" dedi. Meydanda 'Burası artık güvenli olmayabilir' uyarısı yapıldı bunun üzerine Timoşenko konuşmasını sona erdirerek Maidan Meydanı'ndan ayrıldı.


Güncelleme 21:50
Serbest bırakılan eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko, Maidan'da konuşma yapıyor.


Güncelleme 19:45
Yulya Timoşenko Ukrayna Parlementosu tarafından 25 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacağını açıkladı ve şu anda Maidan'a doğru yol aldığını ekledi.


Güncelleme 17:55
Eski Ukrayna Başbakanı ve Anavatan Partisi lideri Yulia Timoşenko'nun serbest bırakıldığı ve Kiev yolunda olduğu öğrenildi. Timoşenko, 2011 yılı Ekim ayında tutuklanmıştı.


Güncelleme 17:35
İddialara göre, Ukrayna Parlamentosu Yanukoviç'i görevden alarak 25 Mayıs'ta seçim kararı aldı.


Güncelleme 17:10
Yanukoviç'e bağlı polis güçlerinin Kiev'den ayrılarak Harkov'da toplanmaya başladığı ileri sürülüyor.


Güncelleme 16:24
Yanukoviç, UBR isimli televizyon kanalına çıkarak "Bu bir darbe girişimidir. İstifa etmeyeceğim, halkımı çetelerin elinden kurtaracağım" dedi.


Güncelleme 15:12

Timoşenko'nun sözcüsü açıklamalarının yanlış anlaşıldığını, eski başbakanın henüz serbest bırakılmadığını söyledi.


Güncelleme 14:15

Kırım Otonom Cumhuriyeti de, Kiev'in otoritesini tanımadığını ilan etti. Sivastopol bölgesi de kendi kendini yöneteceğini açıkladı.


Güncelleme 14:11

Associated Press'in haberine göre, Yulya Timoşenko'nun sözcüsü, hapisteki eski başbakanın serbest bırakıldığını söyledi.


Güncelleme 14:06

Harkov'da toplanan 3 bin 477 yerel konsey temcileri adına konuşan Mikhail Dobkin, amaçlarının ülkeyi bölmek değil, kurtarmak olduğunu savundu.

Yerel konseyler, ülke çapında anayasal düzen tesis edilene kadar Kiev'den gelecek emirleri dinlemeyeceklerini ilan ettiler.


strong>Güncelleme 14:00

Güneydoğu Ukrayna'daki yerel otoriteler, anayasal düzenin tesisi için silahlı milis kurulması çağrısında bulundu.


Güncelleme 13:48

Ukrayna'nın doğusundaki yerel hükümetler, anayasal düzenin kendi sorumluluklarında olduğunu ilan ettiler.


Güncelleme 13:45

"Renkli devrimci" Yulya Timoşenko'yu serbest bırakacak karar, parlamentoda kabul edildi.

Öte yandan, ülkenin güneydoğusundaki Harkov kentinde büyük bir gösteri başladı. Göstericilerin Kiev'den ayrılarak bir "Doğu Ukrayna" talep ettiği iddiaları bulunuyor. Bir başka iddia da, Viktor Yanukoviç'in Harkov'da yeni bir hükümet ilan edeceği.

Öte yanda Kiev'deki Euromaidan'da bulunan grupların "Maidan Öz Savunma Güçleri" oluşturduğu belirtiliyor. Milliyetçi parti Svoboda, 2. Dünya Savaşı'nda Nazilerle birlik olan Stepan'ın posterlerini devlet binalarına asmaya başladı. France24, göstericilerin polis koruması bulunmayan başkanlık sarayını ele geçirdiğini duyurdu.


 Ukrayna'da 5 gündür süren kanlı çatışmaların ardından, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderlerinin anlaşmaya vardığı dün bildirilmişti.

Ancak bugün, Almanya'yla yakın ilişkileri olan sağcı UDAR Partisi lider Vitli Kliçko, parlamentoyu Yanukoviç'in derhal istifa etmesini isteyen bir tasarıyı oylamaya çağırdı. Kliçko ayrıca, Yanukoviç'in başkent Kiev'i terk ettiğini iddia etti.

Lübnan'dan yayın yapan El Meyadin televizyonu, Viktor Yanukoviç'i taşıyan bir uçağın Birleşik Arap Emirlikleri'ne iniş yaptığını iddia etti. El Arabiya, Kiev'in kontrolünün "muhalefet"e geçtiğini öne sürdü. France24 ise, başkanlık sarayının "muhalefet" tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Russia Today ise, Yanukoviç'in önceden kararlaştırıldığı şekilde, ateşkes anlaşmasını imzalamak için Harkov'a gittiğini belirtti.

Associated Press'e konuşan Yanukoviç'in üst düzey bir yardımcısı da Başkan'ın ülkeyi terk etmeye niyeti olmadığını söyledi.