Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Kramatorsk tren garına 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30'dan fazla sivil öldü, 100'den fazla sivil yaralandı." ifadesine yer verildi.

Fransız Haber Ajansı (AFP), saldırıda en az 35 kişinin öldüğünü duyurdu.

Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kanlar içinde yerde yattıkları görülüyor.

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

RUSYA: UKRAYNA BİRLİKLERİNE GELEN SİLAHLARI VURDUK

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını bildirdi.

Euronews'in aktardığı habere göre Konaşenkov, Ukrayna’daki savaşta Rus askeri birliklerinin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya: Medya mensuplarına yönelik şiddet sürüyor Almanya: Medya mensuplarına yönelik şiddet sürüyor

Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını bildiren Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki Pokrovsk, Slavyansk, Barbenkovo tren istasyonlarında Donbas’a Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha ettiklerini söyledi.

Konaşenkov, "Bastion kıyı füze sisteminden atılan yüksek hassasiyetli roketlerle Odessa’nın kuzeydoğusundaki Krasnoselka yerleşim birimi civarında bulunan yabancı paralı savaşçıların toplanma ve hazırlık merkezi vuruldu." ifadelerini kullandı.

Rus hava savunma sistemlerinin 2 helikopter ve 5 insansız hava aracını da vurduğunu kaydeden Konaşenkov, bir günde 81 Ukrayna askeri nesnesinin yok edildiğini aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 97 helikopter, 421 insansız hava aracı, 228 hava savunma füze sistemi, 2 bin 19 tank ve zırhlı araç, 223 çok namlulu roketatar, 874 obüs ve havan topu ile 1917 özel askeri araç yok edildi." bilgisini verdi.