Yardım örgütü ayrıca, cinsel şiddeti durdurmak ve bu şiddete maruz kalan çocuklara yardımcı olmak için yürütülen programların yeterince mali destek almadığını vurguladı.

Konu bu hafta G8 ülkelerine üye dışişleri bakanlarının toplantısında ele alınacak.

G8 oluşumunun bu yıl dönem başkanlığını yapacak olan İngiltere, çatışma bölgelerindeki çocuklara yönelik cinsel şiddete öncelik verileceğini açıklamıştı.

'Tarifsiz suçlar'

'Çocuklara karşı tarifsiz suçlar' başlığını taşıyan raporda, son on yılda çatışma yaşayan ülkelerde, çatışma sırasında ve sonrasında çocukların cinsel şiddet ve tecavüz kurbanlarının çoğunluğunu oluşturduğu sonucuna varılıyor.

Liberya'da yapılan bir araştırmaya göre, 2011-2002 döneminde cinsel şiddet kurbanı olanların çoğu 17 yaşının altındaydı ve bu çocukların neredeyse hepsine tecavüz edildi.

İç savaş yaşayan Sierra Leone'de Uluslararası Kurtarma Komitesi'nin ulaştığı cinsel şiddet vakalarının yüzde 70'inde 18 yaşının altındaki kızlar hedef alındı. Bu kızların beşte biriyse 11 yaşından küçüktü.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 2008'de BM tarafından kayıtlara geçirilen cinsel şiddet vakalarının üçte ikisinde çocuklar hedef alındı.

Save the Children, erkek ve kız çocuklarının ordular ve silahlı örgütler tarafından kaçırılıp taciz edildiğini ve iki yaşındaki çocukların bile şiddet olaylarının ortasında kalabildiğini belirtiyor.

Kuruluş ayrıca, çok sayıda çocuğun bu saldırıların psikolojik yaralarını ömür boyu taşıyacağını vurguluyor.