Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyaret kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Esad'ın ziyareti sonra Orta Doğu'da taşlar ABD aleyhine yerinden mi oynuyor? sorusu gündeme geldi.

Beşar Esad, başkent Abu Dabi'de, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum ile bir araya geldi.

Suriye'de Devlet Başkanlığı Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Devlet Başkanı Beşar Esad, BAE’yi ziyaret ederek Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği’nin hükümdarı Muhammed bin Raşid el‑Mektum ile görüştü” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar aktarıldı:

WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı

“Cumhurbaşkanı Esad'ı Al-Shati Sarayı'nda kabul eden Şeyh Muhammed bin Zayed, bu ziyaretin iki ülke arasında çeşitli konularda istişare ve kardeşlik koordinasyonunun sürdürülmesi yönündeki ortak kaygı çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, Suriye'nin temel bir dayanak olduğunu vurguladı. Arap güvenliğinin ve dolayısıyla BAE'nin pozisyonu, Suriye topraklarının birliğine ve istikrarına verdiği destekte tutarlıdır, Suriye topraklarında yasadışı olarak bulunan tüm yabancı güçlerin geri çekilmesi gereği vurgulandı ve BAE'nin Suriye ile işbirliğini geliştirme konusundaki istekliliğini dile getirdi.”

Dubai Emirliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Al Maktum'un Dubai'de, "iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Esad ile bir araya geldiği" ve görüşmede "kardeş Suriye'ye güven ve barış dileklerini" ilettiği belirtildi.