BİNGÖL- El Kaide davalarının ünlü avukatı Osman Karahan'ın Halep'te “Muhaliflerin” safında Suriye ordusu ile girdiği çatışmada öldürülmesinin ardından benzer bir haber daha geldi.


Suriye Ordusu tarafından kimlik bilgileri açıklanan Metin Ekinci'nin 2003 yılında İstanbul'da El Kaide'nin HSBC binasın, İngiliz Konsolosluğu ve Neva Şalom Sinegoğu'na düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı olan Azad Ekinci'nin kardeşi olduğu ortaya çıktı.  Saldırıda kullanılan bir aracın Metin Ekinci adına kayıtlı olduğu belirlenmişti.

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Ekinci'nin ölüm haberinin gelmesi ardından memleketi Bingöl'de oturan yakınları cenazesini almak için girişimde bulundu. Ancak, henüz bir sonuç alamayan ailesi, yenişehir Mahallesi Hacı Hasip Taziyeevi'nde başsağlığı dileklerini kabul etti. Aile üyeleri gazetecileri konuşmazken, görüntü almalarını da karşı çıktı.


EL KAİDE'NİN TÜRK AVUKATI SURİYE’DEKİ ÇATIŞMADA ÖLDÜ

Suriye'nin en büyük kenti olan Halep'in kontrolü için süren savaş tüm şiddeti ile devam ederken, şaşırtıcı bir ölüm haberi gelmişti.

El Kaide davalarının ünlü avukatı olan Osman Karahan, El Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Lui Sakka'nın avukatlığını üstlenmişti. 2006'da El Kaide örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan Karahan daha sonra delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmıştı.