Polis ekiplerinin hazırladığı rapora göre Nikoubin, adı açıklanmayan erkekle internetteki bir çöpçatanlık sitesinde tanıştı. İkili 5 Mart'ta buluşup bir otelde oda kiralamaya karar verdi. 

Independent Türkçe'nin haberine göre ikili seks yapmaya başlarken Nikoubin, erkeğin gözlerini bağladı ve ışıkları kapattı. Polis, kurbanın birkaç dakika sonra "boynunda bir acı hissettiğini" yazdı. Raporda genç kadının, "2020'de Süleymani'yi öldüren ABD askerlerinden intikam almak için" söz konusu kişiye saldırdığı tespit edildi.

Bıçaklanan adam, Nikoubin'i iterek polisle temasa geçti. Nikoubin de dışarı çıkıp oteldeki bir çalışana birini bıçakladığını ifade etti.
Olay yerine intikal eden polis ekipleri, Nikoubin'in kendilerine "intikam istediğini" söylediğini aktardı. Zanlı ayrıca kurbanına sadece zarar vermek istediğini ve onu öldürmeyi planlamadığını öne sürdü.

Tutuklanan kadının kefalet bedeli 60 bin dolar olarak belirlendi. Nikoubin, 24 Mart'ta ön duruşmaya çıkmaya hazırlanıyor.

Emniyet kemeri takmadığı gerekçesi ile öldürüldü Emniyet kemeri takmadığı gerekçesi ile öldürüldü

Öte yandan kurbanın sağlık durumu hakkında bir açıklama yapılmadı.

3 Ocak 2020'de yaşanan ve dünya gündemini sarsan olayda ABD, Irak'taki Bağdat Havalimanı'nda insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyla Süleymani'yi öldürmüştü. General'in yanı sıra 5 İranlı ve 5 Iraklı daha hayatını kaybetmişti.