Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine kimliği belirsiz kişiler tarafından verilen belgeler, 80 ülkeden politikacı, işadamı, sporcular, sanatçılar, FİFA yetkilileri, uyuşturucu kaçakçıları gibi çok sayıda kişiye ait gizli hesaplara ait bilgileri içeriyor.

214 bin firmaya ait 11,5 milyon belgenin büyüklüğü 2,6 terabyt.

Şu ana kadar sızdırılan belgelerde  Rusya lideri Vladimir Putin’in yakın çevresinden isimler, Suudi Arabistan  kralı Selman bin Abdülaziz, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroschenko, Gürcistan eski Başbakanı Bidsina Iwanischwili, İzlanda Başbakanı Sigmundur Davio, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni, Pakistan ve Arjantin Devlet Başkanları başta olmak üzere  aralarında halen görevde olanların da yer aldığı 12 devlet ve hükümet başkanının adı geçiyor.


İŞTE PANAMA BELGELERİ ARASINDA EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN BELGELERİ VAR


80 ülkeden 400 gazetecinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından derlenen belgelere ait bilgilerin önümüzdeki günlerde 100 farklı basın yayın kuruluşunda  Panama Papers adıyla tek tek deşifre edilmesi bekleniyor.

Belgeler arasında Türkiye’den de kişiler ve şirketlerin bulunduğu belirtiliyor.

BELGELERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ E-POSTALARDAN OLUŞUYOR

Sayısı 11 milyonu bulan belgelerin büyük bölümü ise e-posta yazışmalarından oluşuyor. Belgelerin arasında 4,8 milyondan fazla e-posta bulunuyor. E-postaların yanı sıra belgelerin içinde PDF dosyaları, fotoğraflar, metin belgeleri gibi çok sayıda 'delil' yer alıyor.