Novak, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. dönem toplantısına katılmak için geldiği Antalya'da Türk gazetecilerle sohbet etti. 

Rus Enerji Bakanı Novak, Güney Kıbrıs'ın açık denizde yapmayı planladığı aramalar konusunda ise "Türkiye ile olan işbirliğimizi riske atmayız" dedi.

Kıbrıs açıklarıyla ilgili çözülmemiş bazı zor konular bulunduğunu, Rusya olarak faaliyetlerde bu konuları mutlaka dikkate aldıklarını vurgulayan Novak, "Türkiye Cumhuriyeti ile eskiye dayalı işbirliğimiz var, bu tarz durumlar ortaya çıktığı zaman dostça ilişkilerimizi her zaman dikkate alarak, kesinlikle iş prensiplerimizi ihlal etmeyi düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.

KAYA GAZI, DOĞALGAZ İLE REKABET EDEBİLİR Mİ ?

Doğalgaza alternatif gösterilen kaya gazı konusunda belirli tahminler yürütüldüğünü hatırlatan Novak, ucuz olması ve yaygın kullanılması nedeniyle doğalgazın uzun vadede ana kaynak kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Novak, 2030 yılına kadar doğalgaz talebinin artmaya devam edeceğini düşündüklerini belirterek, "Doğalgaz yanında kaya gazının da çıkarılması, talebin azalacağı anlamına gelmez. Sektöre yeni bir oyuncu daha geldi. Biz de piyasanın çeşitlendirilmesi için doğudaki bölgelere ilgi göstermeye başladık" diye konuştu.