Rusya'nın Cenevre'deki BM misyonunun danışmanı Boris Bondarev, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını alenen kınadı, istifa etti ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'u eleştirdi.

Daily Express'in haberine göre Bondarev, istifa açıklamasının belki geciktiğini, ancak kişisel olarak kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti. "Yirmi yıl boyunca dış politikamızın çeşitli dönüşlerini gözlemlemek zorunda kaldım, ancak ülkemden ve çalışmalarımdan bu yılın 24 Şubat'ında olduğu kadar utanmadım. Putin'in Ukrayna ile başlattığı saldırgan savaş ve Aslında tüm Batı dünyası ile, - sadece Ukrayna halkına karşı bir suç değil, aynı zamanda belki de Rusya halkına karşı en ciddi suç" dedi.

TSP'den açıklama: Politik tutsaklarla dayanışmayı yükseltelim TSP'den açıklama: Politik tutsaklarla dayanışmayı yükseltelim

'ÜLKEMDEN HİÇ BU KADAR UTANMAMIŞTIM'

Rusya'nın Cenevre'deki Birleşmiş Milletler danışmanı Boris Bondarev istifa etti. Bondarev "Ülkemden hiç bu kadar utanmamıştım" dedi. BM İzleme Örgütü şimdi BM'deki ve dünyadaki diğer tüm Rus diplomatları onu örnek alıp istifa etmeye çağırıyor.

Bondarev yazılı açıklamasında "Gecikmiş bir karar da olsa bugün Rus diplomatik hizmetinden istifa ettim" dedi.

Bodarev'in açıkllması şu şekilde:

"Yirmi yıllık diplomatik kariyerim boyunca dış politikamızın farklı dönüşlerini gördüm, ancak bu yılın 24 Şubat'ında olduğu kadar ülkemden hiç bu kadar utanmadım.
Putin'in Ukrayna'ya ve aslında tüm Batı dünyasına karşı başlattığı saldırgan savaş, sadece Ukrayna halkına karşı bir suç değil, aynı zamanda ve belki de Rusya halkına karşı en ciddi suçtur. Ülkemizde müreffeh, özgür bir toplum için tüm umut ve beklentilerin üzerini bir Z harfiyle çiziyorlar.
Bu savaşı tasarlayanlar sonsuza dek iktidarda kalmak, gösterişli, tatsız saraylarda yaşamak... Sınırsız güç ve tam cezasızlığın tadını çıkarmak istiyorlar. Buna ulaşmak için ne kadar can feda etmek grekiyorsa bunu yapmaya hazırlar. Binlerce Rus ve Ukraynalı bu nedenle çoktan öldü.
Bütün bu yirmi yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalarında yalanların ve profesyonellikten uzaklığın sürekli arttığını kabul ettiğim için üzgünüm. Ancak, son yıllarda bu tam anlamıyla bir felaket haline geldi. Tarafsız bilgi, tarafsız analiz ve makul tahminler yerine 1930'ların Sovyet gazetelerinin ruhuna uygun propaganda klişeleri var. Kendini aldatan bir sistem inşa edildi. Bakan Lavrov, bu sistemin yozlaşmasının güzel bir örneği. 18 yıl içinde, birçok meslektaşımın çok saygı duyduğu profesyonel ve eğitimli bir entelektüelden, sürekli çelişkili açıklamalar yayınlayan ve dünyayı (ki Rusya'yı da) nükleer silahlarla tehdit eden bir kişiye dönüştü.
Bugün, Dışişleri Bakanlığı diplomasi ile ilgilenmiyor. Her şey yalan söylemek ve nefretle işliyor. Çok az sayıda insanın çıkarlarına hizmet ediyor, böylece ülkemin daha fazla tecrit edilmesine ve bozulmasına katkıda bulunuyor. Rusya'nın artık müttefiki yok ve onun pervasız ve yanlış düşünülmüş politikasından başka suçlanacak kimse yok."