Zarrab hakkındaki iddianameyi New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara başlattığı için, New York’ta yargı karşısına çıkacak olan Zarrab, ABD’nin Güney ucunda bulunan Miami Federal Cezaevi’nde geçirdiği birkaç günün ardından, Florida’da Tallahassee Federal Cezaevi’ne, oradan da Georgia eyaletinde Atlanta Federal Cezaevi’ne nakledilmiş, burada geçirdiği 6 geceden sonra, Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi’ne götürülmüştü.

Öte yandan, Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, iddianameyi güncelleyerek, “ABD’de yerleşik aracı bir banka” ibaresini de ekledi.

Başsavcı Bharara, 15 Aralık’ta mahkemeye mühürlü olarak sunduğu 21 sayfalık iddianamede bazı değişikliklere giderek yine 21 sayfadan oluşan yeni iddianameyi 30 Mart’ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sunmuştu. Ancak yeni iddianamede çalışanlar arasında gönderilen e-mailde 76 bin 950 doların Çin’deki bir şirkete transferinin ABD’de bulunan ‘bir aracı banka’ ile gerçekleştirdiği belirtildi.

Başsavcının yeni iddianamesinde aracı banka için (U.S Bank-2) kodu kullanıldı.

Başsavcılık yetkilileri, ‘U.S Bank-2’ kodu ile yazılan banka hakkında şu an için daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.