Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soğuk Savaş dönemindeki süpergüç ünvanını geri almaya yönelik dev bir adımı açıkladı.

Başkent Moskova’nın dışındaki Jukovski kentinde düzenlenen havacılık gösterisinde konuşan Putin, ülkenin silahlı kuvvetlerini güçlendirme projesi çerçevesinde 2020 yılına dek 600 savaş uçağı ve 1000 helikopter için 720 milyar dolar (Yaklaşık 1 trilyon 300 milyar) harcayacaklarını söyledi.

2000’de seçildiğinden bu yana Sovyetler öncesi süpergüç gururunu yeniden tesis edeceğini tekrarlayan Putin, “Bugün, ordunun ve donanmanın büyük ölçekte yeniden silahlanmasını gerçekleştirirken, kilit ve şartsız önceliklerimiz arasında, hava kuvvetlerinin gelişmesi ve yetkinleştirilmesi var. Asıl önem geleceğe yönelik havacılık düzenlemelerinde, etkin taktikler, askeri havacılık, yüksek isabet gücüne sahip silahların kullanımı, radyoelektronik bomba araçları, ayrıca pilotsuz savaş uçakları ve askeri keşif uçaklarına verilecektir" dedi.

Askeri havacılığın her zaman özel önem taşıdığına işaret eden Rusya Devlet Başkanı,insansız hava araçları ve keşif uçak tesisleri dahil hava kuvvetlerinde en çağdaş tesis ve araçlarla donatacaklarını da duyurdu.

Gösteride önce Birinci ve İkinci Dünya savaşları yıllarında kullanılan savaş uçakları havalandı. Daha sonra Sovyet yapımı MiG-29M2 tipli savaş uçakları havada gösteri yaptı.