İngiltere'nin Pakistan asıllı, İşçi Partili Lordu Nazir Ahmed, "Obama'nın yakalanması için 10 milyon sterlin ödül koyuyorum" sözlerinin ardından, partisinden uzaklaştırıldı.

İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası'na 1998'de giren ilk Müslüman olan Ahmed'in, geçen hafta Pakistan'da katıldığı bir resepsiyonda, "Eğer ABD, Hafız Muhammed Said'in yakalanması için 10 milyon dolar ödül koyuyorsa, ben de ABD Başkanı Barack Obama ve selefi George W. Bush'un yakalanması için 10 milyon sterlin ödül koyuyorum" dediği iddia edildi.

İşçi Partisi, Ahmed'in sözleriyle ilgili soruşturma başlattığını ve bu süre içinde Lord Ahmed'in partiden uzaklaştırıldığını bildirerek, "Eğer bu ifadeler gerçekten söylendiyse, bunu kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

İngiliz basını, Lord Ahmed'in iddiaları reddettiğini, konuşmasında "Irak ve Afganistan'daki savaş suçlarını" kastettiğini söylediğini bildirdi.

ABD, 2008'de 166 kişinin öldüğü Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırılardan sorumlu tuttuğu, Pakistanlı Hafız Muhammed Said'in yakalanması için 10 milyon dolar para ödülü koyduğunu açıklamıştı.

İngiltere'de yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelen Ahmed, "Şeytan Ayetleri" kitabıyla tartışmalara neden olan yazar Salman Rüşdi'ye 2007'de "şövalye" unvanının verilmesini eleştirmiş, Rüşdi ile ilgili "elleri kanlı" açıklamasında bulunmuştu.   internethaber