Üniversite öğrencilerinin uğrak yerlerinden Washington Meydanı Parkı'nda yerel saat ile 15.00'de başlayan yastık savaşı yaklaşık 3 saat sürdü. Çocuk, yaşlı, genç binlerce kişinin toplandığı alanda başlama işareti verilmesi ile birlikte herkes yastıklar ile birbirlerine vurmaya başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ‘yastık savaşı’na, bazı New Yorklular, kasklar, özel hazırlanmış eldivenler, film kahramanları gibi farklı kostümlerle geldi.

Oldukça eğlenen gençler, doyasıya vakit geçirirken, Washington Meydanı Parkı, bir anda havada yastıkların ve tüylerin uçuştuğu bir alana dönüşüverdi. İlginç görüntülere sahne olan savaş, kahkahalarla sona erdi.

Savaşmaktan yorgun düşen Elexander Gomez ile arkadaşı Greg Gonzales, DHA’ya yaptıkları açıklamada, "Çok eğlenceliydi, aynı zamanda iyi bir antrenman oldu. Hele birine kızgınsanız, burası gelinecek en doğru yerdi bugün. Özellikle de evliyseniz, burası evlilik terapisi bence. Eşini getir, arkadaşını getir, yastıklarla dövüp stres at. Sonunda tutuklanmak da yok, en güzel yanı bu" diye konuştu.

Yastık savaşına katılanlar, daha sonra getirdikleri yastıkları, hayvan barınaklarına bağışladı. Katılanların olduğu kadar hem bölgeden geçenlerin hem de New York’u ziyaret eden turistlerin ilgisini çeken yastık savaşında, herkes tanımadığı birilerini yastıklarla döverek stres atmayı denedi.

New York’ta başlayarak aralarında dünyanın diğer ülkelerindeki kentlere yayılan yastık savaşı, bu yıl dünyanın değişik ülkelerinde 150 ayrı kentte kentlerine yapıldı.



NA(GE/İD)